Alle beboere som befinner seg innenfor det røde feltet, må koke drikkevannet inntil videre.

Må fortsatt koke vannet, utvider anbefaling: – Kan ikke opphøre før vi har tre rene prøver

I nabokommunen har kokeanbefalingen blitt opphevet, men Oslo kommune ber fortsatt tusenvis av innbyggerne om å koke drikkevannet. I hovedstaden vil opphevingen tidligst skje søndag.

Publisert

– Bærum har opphevet kokeanbefalingen da de ikke lenger får vann fra oss, men sin egen drikkevannskilde, sa kommunikasjonsrådgiver i vann- og avløpsetaten i Oslo kommune, Simen Strand Jørgensen, til VårtOslo fredag formiddag.

Stoppet tilførsel

Like før kunne Bærum kommune på sine nettsider nemlig opplyse følgende til de nærmere 50.000 berørte i sin kommune:

«De berørte områdene får nå vann fra Bærum sin egen vannkilde Aurevann. Tidsrommet med kokeanbefaling har vart lenge nok til at alt drikkevannet i vårt ledningsnett er skiftet ut med vann fra Aurevann».

Her forklarte de videre at deres vanntilførsel fra Oslo ble stoppet raskt da det ble klart at det var gjort funn av E. coli i prøver tatt på vannledningsnettet i hovedstaden.

– Må ta ny vurdering

– Vår kokeanbefaling gjelder frem til lørdag. Da må vi ta en ny vurdering, før vi kan konkludere med hva vi anbefaler videre, sa Oslo-etatens kommunikasjonsrådgiver Strand Jørgensen fredag formiddag. 

Samme ettermiddag, like før klokken 16.00, opplyser han imidlertid at opphevingen av kokeanbefalingen vil skje tidligst søndag.

– Vi kan ikke opphøre kokeanbefaling før vi har tre rene prøver. Det siste svaret kommer på søndag. Derfor opphøres kokeanbefalingen tidligst da, forklarer kommunikasjonsrådgiveren.

Det var onsdag 20. september Oslo kommune gikk ut med anbefaling til 25.000 innbyggere vest i Oslo om å koke alt vann som skal være i kontakt med munnen inntil videre.

Powered by Labrador CMS