Ajara Njoya og Vålerenga kan sikre seg seriegullet i en historisk jevn og spennende siste serierunde.

VIF-damer kan bli seriemestre neste helg: - Tidenes jevneste avslutning, sier NRKs Olav Traaen

Ikke siden 2014 har kvinnenes toppserie blitt avgjort i siste serierunde. — Dette blir en historisk spennende siste serierunde, sier NRK-kommentator Olav Traaen.

Publisert

Siden 1999 har Olav Traaen vært NRKs faste kommentator og fulgt norsk kvinnefotball tett. Etter helgens serierunde, hvor resultatene sørget for at hele tre lag kan vinne seriemesterskapet, i siste runde spår TV-veteranen en historisk spennende avslutning.

Vålerenga tapte byderby mot Lyn lørdag, og kun målforskjell skiller nå mellom Rosenborg og laget fra Oslo øst.

— Det har aldri vært så jevnt foran siste serierunde noen gang. Sist vi var i nærheten var i 2014 hvor det stod mellom Lillestrøm og Stabæk, forteller Traaen til VårtOslo.

— Serien er blitt jevnere

NRK-kommentatoren vil ikke begi seg ut på noen gjetning på hvem av Vålerenga, Rosenborg eller Avaldsnes som til sutt står igjen som serievinner.

— Vålerenga har dette i sine egne hender, men som vi så i helga kan alt skje. Dette kommer til å bli utrolig spennende til siste spark på ballen, sier NRK-kommentatoren.

Årets jevne serieavslutning kommer som et resultat av at Lillestrøm, som de siste seks årene har vært lokomotivet i norsk kvinnefotball, i år hatt tatt noen steg bakover mens andre lag har tatt store steg i riktig retning.

NRK-kommentator Olav Traaen har kommentert kvinnefotball i over 20 år.

— Den norske kvinneserien har blitt mye jevnere og spillerne blir stadig bedre. Det ser vi både i toppen og i bunnen av tabellen, sier Olav Traaen.

Og jevnheten viser seg både i topp og bunn. Lørdag rykket den gamle storheten Røa ned med bare en kamp igjen å spille. Samtidig sikret Lyn, med seieren over byrival Vålerenga, plassen i neste års Toppserie.

Og i toppen av tabellen er det enda jevnere.

Tre lag kan bli seriemestere

Foran siste serierunde neste søndag, er det tre lag som kan bli seriemestre. På topp av tabellen ligger Vålerenga på samme poengsum men med fire plussmål flere enn Rosenborg på andre plass. Poenget bak, på tredjeplass, ligger seriens store formlag Avaldsnes.

Søndag møter oslolaget Arna Bjørnar fra Bergen hjemme på Intility arena mens Rosenborg og Avaldsnes har bortekamper mot henholdsvis Klepp og Sandviken.

I Vålerenga-leiren har de stor tro på at seriegullet kan hentes hjem til Olso øst, til tross for tapet i lørdagens byderby.

— Vi har alt i våre hender, så dette skal vi forhåpentligvis klare å fullføre, sier VIFs Dejana Stefanovic.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS