Rektor Curt Rice ved Oslo Met (tidligere Høyskolen i Oslo og Akershus) mener det kan være riktig å la kvinnelige forskere komme tilbake på jobb tidligere enn menn.

OsloMet vil hente kvinnene tilbake fra hjemmekontorene først

OsloMet-rektor Curt Rice frykter at kvinners karrierer sakker akterut på hjemmekontor og foreslår at de får komme raskere tilbake på jobb enn mannlige kolleger.

Publisert

– Det å jobbe hjemmefra har ulike konsekvenser for menn og kvinner, sier Curt Rice til Khrono.

Han viser til en artikkel i nisjeavisen Inside Higher Ed som tyder på at det leveres færre forskningsartikler av kvinnelige forfattere enn før koronatiltakene ble innført. Han mener dette henger sammen med at kvinner gjør mer ulønnet arbeid hjemme enn menn.

Legger vekt på kjønn

Han mener derfor man må vurdere å legge vekt på kjønn når OsloMet skal avgjøre hvem som får komme tilbake på jobb først, når universiteter og høgskoler gradvis åpnes igjen.

– Dersom jeg som leder har samme forventninger til kvinner og menn, kan det kreve det at jeg behandler dem ulikt. Dersom jeg sier at jeg har lavere forventninger til en kvinne, fordi jeg vet at hun har mye ansvar hjemme, kan det ha en skadelig effekt for hennes karriere, sier Rice.

Powered by Labrador CMS