For hele 63 prosent av elbileiere i Oslo er den viktigste grunnen til å kjøpe elbil de lave driftskostnadene.

Seks av ti elbileiere i Oslo lader på bensinstasjon eller annet offentlig sted

En fersk undersøkelse viser at elbileiere i Oslo kjører elbil fordi den er billig i drift. 70 prosent mener det ikke er nok ladere.

Publisert

Undersøkelsen er gjort av YouGov på vegne av CTEK, leverandør av ladebokser og batteriløsninger. Hovedfunnene i undersøkelsen er som følger:

  • 70 prosent mener det ikke er nok ladeinfrastruktur
  • Seks av ti elbileiere i Oslo lader på bensinstasjon eller annet offentlig sted
  • Ingen i Oslo kjøper elbil ut ifra miljøhensyn

Lader på offentlige steder

For hele 63 prosent av elbileiere i Oslo er den viktigste grunnen til å kjøpe elbil de lave driftskostnadene. Ingen i Oslo har svart at de har kjøpt elbil på grunn av miljøhensyn, i motsetning til Agder og Sør-Østlandet, der hele 34 prosent oppgir dette som viktigste grunn.

— De lave driftskostnadene er stadig et sterkt argument for kjøp av elbiler, sier Kjetil Hulbach, salgssjef for CTEK i Norge.

63 prosent av Oslofolk med elbil skulle helst sett at de kunne lade hjemme med egen ladeboks, mens hele seks av ti elbileiere i hovedstaden oppgir at de som oftest lader bilen på bensinstasjon eller annet offentlig sted. Tallet for Oslo er det høyeste i undersøkelsen.

På Vestlandet er det for eksempel kun en av ti som hovedsakelig lader utenfor hjemmet.

Mangel på ladere mest plagsomt

Selv om lading i vanlig stikkontakt er sterkt frarådet på grunn av brannfare, oppgir 15 prosent at de benytter seg av denne løsningen.

På spørsmål om hva som er den største utfordringen med elbillading svarer to av ti Oslofolk mangel på offentlige ladesteder eller at de ikke vet hvor disse er. Hele 70 prosent svarer nei på spørsmålet om det er nok infrastruktur for lading dersom det tas høyde for den økende etterspørselen. Dette gjelder hele landet.

CTEK er opprinnelig svensk og selger batteriladingsløsninger, spesielt innen elbilladning.

Powered by Labrador CMS