Christian Lomsdalen med Pride-flagg.
– Vi vil sørge for en minneverdig bryllupsseremoni og markering av parets kjærlighet, sammen med hele Pride-fellesskapet i Oslo, sier Christian Lomsdalen.

De åpner for en spesiell mulighet. Ett par får å gi hverandre sitt ja på hovedscenen under årets Pride

Human-Etisk Forbund er på jakt etter et par som vil gifte seg på hovedscenen under Oslo Pride. – Hva er vel en mer passende kjærlighetsfest, enn å slå på stortromma og gjøre dette som en del av hele Pride-festen.

Publisert

Human-Etisk Forbund vil gi en unik sjanse til å bli en del av en historisk begivenhet og samtidig markere kampen for mangfold, likeverd og retten til å elske hvem man vil.

– Vi vil sørge for en minneverdig bryllupsseremoni og markering av parets kjærlighet, sammen med hele Pride-fellesskapet i Oslo, sier Christian Lomsdalen.

Han er leder i Human-Etisk Forbund og mener at et bryllup på hovedscenen under Pride-feiringen også har en sterk symbolsk verdi.

– Gjennom en slik storstilt feiring av kjærligheten på Pride-scenen ønsker vi å oppmuntre til en vedvarende innsats for et mangfoldig og inkluderende samfunn. Vi er glade for at Oslo Pride er like entusiastiske som oss og håper det også finnes et kommende brudepar som deler vår entusiasme, sier Lomsdalen.

Like muligheter til lykke

Organisasjonen var det første livssynssamfunnet som viet likekjønnede par. Før dette ble tillatt utførte de partnerskapsinngåelser for likekjønnede par.

Oslo Pride Parade i 2019.
Den 23. juni er det tid for Oslo Pride igjen.

– I vårt humanistiske livssyn er det oss mennesker som har ansvaret for å skape vår egen lykke og mening i livet. Å finne kjærligheten og å kunne dele livet med den man elsker er en stor lykkekilde for mange av oss. Derfor mener vi det er viktig at alle mennesker, uavhengig av legning og kjønnsidentitet, skal ha like muligheter til å oppleve dette, sier Lomsdalen.

Kort frist

Gjennom å tilby et Pride-bryllup ønsker Human-Etisk Forbund å sende en tydelig beskjed om at kampen for frihet og likeverd fortsetter, og Lomsdalen mener Oslo Pride er den perfekte arenaen.

– Hva er vel en mer passende kjærlighetsfest, enn å slå på stortromma og gjøre dette som en del av hele Pride-festen i hovedstaden, spør han og oppfordrer alle par til å melde sin interesse.

Vielsen blir gratis for brudeparet, og søknadsfristen er allerede 21. mai. Selve seremonien skjer den 30. juni.

Powered by Labrador CMS