Nye Jordal Amfi er vel to år forsinket og vil stå ferdig 20. mai i 2020 melder nå kultur- og idrettsbygg. Foto: Tor Arild Hansen
Nye Jordal Amfi er vel to år forsinket og vil stå ferdig 20. mai i 2020 melder nå kultur- og idrettsbygg. Foto: Tor Arild Hansen

Oslo kommune melder nå offisielt at nye Jordal Amfi vil stå klart først i 2020, to år på overtid

For første gang melder nå Oslo kommune at Jordal hockeyamfi vil stå klart først ved sesongstart i 2020. Meldingen står i sterk kontrast til signalene fra næringsbyråd Kjetil Lund for bare noen uker siden.

«Vår entreprenør har bekreftet at nye Jordal Amfi ferdigstilles i juni 2020 og at endelig overlevering, inkludert uteområder, vil kunne skje høsten 2020».

Slik lød meldingen om forsinkelsen av nye Jordal amfi i nyhetsbrevet til kommunale Kultur- og idrettsbygg for et par dager siden. Dermed går Oslo kommune nå for første gang ut og melder at amfiet vil stå ferdig, hele to år forsinket.

Fra før har utbyggeren NCC meldt at vanskelige grunnforhold og trøbbel med Hovinbekken har gjort at utbyggingen vil ta to år ekstra. Men denne forsinkelsen har ikke kommunen akseptert.

— Jeg skal ha et møte med toppledelsen i NCC i nær fremtid. Det er helt uakseptabelt med ytterligere forsinkelser på Jordal, sa næringsbyråd Kjetil Lund så sent som i september. Han truet til og med NCC med dagbøter, om de ikke klarte å overholde tidsfristen sin.

Kommunen forsøker å avdramatisere

Nå ser det likevel ut til at kommune har trukket det korteste strået i konflikten. Samtidig forsøker Kultur- og idrettsbygg å avdramatisere nyheten.

Ifølge kommunikasjonssjef i Kultur- og idrettsbygg, Haakon Berg-Jensen, er opplysningene i nyhetsbrevet egentlig ikke noe nytt.

— Dette gammelt nytt og det samme tidspunktet for ferdigstillelse som vår entreprenør har meldt hele tiden. Når vi nå går ut med datoen, er det fordi vi mener både naboene og Vålerenga ishockey fortjener å få en konkret dato å forholde seg til, sier Berg Jensen.

Slik skal nye Jordal Amfi se ut når den står ferdig i mai 2020. Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter/ Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Slik skal nye Jordal Amfi se ut når den står ferdig i mai 2020. Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter/ Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Han understreker at det fortsatt er en dialog på gang mellom byråd Kjetil Lund og NCC med tanke på å få til en tidligere ferdigstillelse av anlegget. Denne opplysningen bekreftes også av Ninja Sandemose, kommunikasjonsansvarlig i byrådsavdeling for næring og eierskap. Men foreløpig ser det ikke ut til at samtalene har brakt åpningen av amfiet noe nærmere frem i tid.

VIF hockey: – Tungt og leit

Også Vålerenga hockey ble for kort tid siden informert av Kultur- og idrettsbygg om at nye Jordal vil stå klar først i 2020, bekrefter en oppgitt daglig leder i klubben, Morten Sandø.

– Hva skal jeg si. Det er tungt og leit for både spillere og klubb. Meldingen betyr ett år lenger ventetid for oss, noe som er veldig synd. Men det er det ikke så mye å gjøre med. Vi får bare stå på og gjøre det beste ut av det, sier Sandø til VårtOslo.

Han innrømmer at utsettelsen koster klubben dyrt. – Om vi får kompensert tapet er en pågående diskusjon med byrådet som ikke er landet. Jeg håper samtalene munner ut i noe fornuftig til slutt, sier han.

Powered by Labrador CMS