LSK ble minst ett nummer for store for Vålerenga i serieåpningen. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

LSK overkjørte Enga-jentene i serieåpningen

Det var knyttet store forventninger til årets utgave av Vålerengas damelag før serieåpningen på hjemmebane. Men regjerende seriemester LSK ble minst ett nummer for store for Monica Knudsens jenter.

Publisert

Det lå en eim av optimisme rundt Vålerengas nye stadion da Vålerenga-jentene skulle møte fjorårets desidert beste lag, LSK kvinner, i serieåpningen. Kampen og resultatet ble derimot et stort antiklimaks. Gjestene fra Romerike vant til slutt 5-0.

Slet defensivt på kant

Etter noen oppløftende åpningsminutter tok LSK over kampen. Vålerenga startet på papiret med fire forsvarsspillere, men i realiteten lå høyreback Ellen Wang så høyt i banen, at det ble en treer bak. Dette visste LSK-jentene å utnytte til det fulle, og etter ni minutter fikk de uttelling. Et rask tatt frispark lurte hele Vålerenga-forsvaret og supertalentet Ingrid Syrstad Engen kunne lett trille ballen i mål fra kort hold.

Et sjeldent øyeblikk der Vålerenga kontrollerte kantspillet. Men egentlig var det LSK som overkjørte Engas sidebacker. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Kantene skulle utover i kampen bare bli et større og større problem for laget med røtter på Sotahjørnet. Alt Lillestrøm skapte kom fra innlegg fra kant, og både Ellen Wang og Ingrid Søndenå fikk virkelig kjørt seg. LSKs Synne Skinnes Hansen og Emilie Haavi gjorde etterhvert som de ønsket med de to Vålerenga-backene.

— Under pari fra mange spillere

Vålerenga-trener Monica Knudsen var etter kampen skuffet over det jentene hennes presterte på hjemmebanen.

— Dette var en dårlig start. Nå må vi bare jobbe på for å forbedre prestasjonen. Dette var langt under pari fra veldig mange av spillerne, sier Knudsen til VårtOslo.

Den dårlige prestasjonen til tross vil hun ikke skylde på den dårlige tiden hun har hatt på å få jentene samspilt.

— Vi har hatt den tida vi har hatt. Sånn jeg ser det er det ikke utslagsgivende for den innsatsen vi gjør i dag, sier Vålerengas trener.

Enorm nivåforskjell

Sesongdebuten viste at det per i dag er en enorm nivåforskjell mellom Vålerenga og fjorårets seriemester. Dette skyldes ikke minst kontinuiteten laget fra Romerike har i stallen.

Tross tap i serieåpningen har NRK-ekspert og tidligere landslagsspiller Lise Klaveness stor tro på Vålerenga i årets sesong. Foto: NRK promo

— I dag ser vi hvor viktig det er å bygge et stabilt lag over tid. Dette har LSK lykkes veldig bra med, mens Vålerenga før denne sesongen har måttet bygge et helt nytt lag, sier tidligere landslags-spiss og NRK-ekspert, Lise Klaveness.

Klaveness forventer at Vålerenga-laget blir bedre og bedre ut over sesongen.

— Jeg tror Vålerenga vil kjempe i toppen i år. De kommer bare til å bli bedre og bedre utover i sesongen når laget får satt seg. Derfor er det trist at storkampene kommer så tidlig i sesongen, mener hun.

Veldig positiv Fløthre-debut

Tapet til tross enkelte lyspunkter var det å spore for østkant-jentene. Ikke minst imponerte høyreving Kine Fløthre i sin debut i toppserien. Ungjenta fra Fjellhamar skapte stadig problemer for LSK-forsvaret med fart og teknikk. Det ble bare en omgang på det unge stjerneskuddet, men innsatsen var det ingen ting å si på.

— Dette var veldig gøy. Det var tøft fysisk der ute, men det er godt å komme i gang, sier Fløthre.

Nå ser hun og lagvenninnene famover mot bedre prestasjoner i ukene som kommer.

— Nå skal vi jobbe knallhardt for å bli bedre. Dette kan blir en spennende sesong, mener Engas angrepsspiller.

Ny kantspiller på vei til Enga

Da Monica Knudsen overtok som trener i vinter hadde hun bare to førstelagsspillere i stallen. I løpet av vinteren har Knudsen fylt opp stallen med mye rutine, men hun innrømmer at forsterkninger fortsatt er nødvendig for å få et slagkraftig lag.

Lørdag kunne Vålerengas sportssjef Eli Landsem avsløre at klubben har signert den amerikansk/italienske backen eller kantspilleren Camile Levin. Levin vil sette på sine føtter på gresset på Valle i løpet av starten av neste uke.

— Camile kan spille både back og ving og blir et veldig nyttig tilskudd til stallen, sier sportssjefen.

Landsem utelukker heller ikke at det kan komme ytterligere forsterkninger i troppen i ukene framover.

Powered by Labrador CMS