Salget av solcelleanlegg i Oslo gikk strålende i fjor, forteller Carl Christian Strømberg, daglig leder i Solcellespesialisten.

Skyhøye strømpriser gjør at stadig flere oslofolk kjøper solcelleanlegg. – Vi får daglig henvendelser fra folk som vil investere i solceller

Ferske tall viser en dobling av antall registrerte solcelleanlegg i Oslo fylke i år, sammenlignet med i fjor.

Publisert

2022 har virkelig vært året for salg av solceller i Norge, og oslobeboere har heller ikke latt investeringene vente på seg. Ifølge ferske tall fra Norges vassdrags- og energidirektorat, hentet fra Elhub, har innbyggerne i Oslo fylke installert 193 solcelleanlegg frem til november i år. Selv om tallene fra desember gjenstår, er rekorden for lengst nådd.

I hele 2021 ble det registrert 88 anlegg i Oslo fylke.

– At Oslo nå er oppe i 193 anlegg, understreker solcellemarkedets enorme vekst året som har gått. Det er gøy å se at folk i Oslo satser på sol og tenker økonomisk, langsiktig og grønt, sier Carl Christian Strømberg, daglig leder i Solcellespesialisten.

Ifølge Elhub har det blitt installert om lag 193 solcelleanlegg i Oslo i år.

Drahjelp fra høye strømpriser

Den store veksten i antall solcelleanlegg er ikke bare tydelig i Oslo.

– Det har vært en enormt stor pågang det siste året, og vi får daglig henvendelser fra folk over hele landet som vil investere i solceller. Jeg er helt sikker på at trykket vil fortsette inn i 2023, sier Strømberg, i en pressemelding.

Årets skyhøye strømpriser kan være en del av forklaringen på solcelleanleggenes økte popularitet. Strømprisene har nemlig ført til halvert inntjeningstid på solcelleanlegg. Nå tar det fire til fem år før anlegget er nedbetalt, mot ti år som har vært normalen tidligere.

Med på grønt skifte

Selv om Strømberg tror flere har fått øynene opp for solcelleanlegg på grunn av besparelsene på strømregningen, tror han at mange også vil være en del av det grønne skiftet.

– Solkraft er ikke løsningen på klimautfordringene alene, men det er en viktig del av miksen og en betydelig del av Norges energiforsyning. At pågangen er så stor, spesielt i Oslo, er et tegn på at innbyggerne i fylket ønsker å bli med på det grønne skiftet, sier Strømberg.

Powered by Labrador CMS