En flunkende ny lysløype står nå ferdig i Nordmarka. Lysløypa er ca. 3 km lang og går fra Sognsvann til Korsvoll.

Ny lysløype fra Sognsvann til Korsvoll er åpnet

— Dette er et barnevennlig og bynært område vi håper folk får mye glede av. Vi oppfordrer folk til komme seg ut i dagslyset og utforske de grønne lungene, sier Guro Birkeland Tangen, kommunikasjonsrådgiver i bymiljøetaten.

Publisert

Å komme seg ut på tur har blitt viktigere enn noen sinne den siste tiden. Og tross den snikende vinterkulda som nå gjør sitt friske inntog i hovedstaden, er det ikke få mennesker å se ute om dagen om man tar seg en liten svingom ut i det grønne og det fri.

Og flere turmuligheter skal det bli. Nå har bymiljøetaten åpnet en ny lysløype i Nordmarka.

En flott ny helårsløype

Lysløypa er cirka 3 kilometer lang og går fra Sognsvann til Korsvoll. Løypa er en helårsløype, noe som betyr at den vil lyse hele året og bli preppet som skiløype om vinteren. Den nye lysløypa knytter seg til lysløypa som allerede går mellom Brekke og Hammeren, slik at man kan nyte en flott tur fra Sognsvann og helt ut til Maridalen.

— Vi utnyttet en snøfattig vinter i januar og fikk gjort unna byggingen på én sesong. Løypa er laget med buktende svinger, slik at den oppleves som mest mulig naturlig, skriver bymiljøetaten på sin egen facebookside.

Den nye lysløypen knytter seg til eksisterende lysløyper i Nordmarka og vil lyse hele året.

Bygget på tømmerstokker

— Mye av veien går på myr, derfor la vi først ut tømmerstokker på tvers av veien over de bløte partiene for å få så god trykkfordeling som mulig, før vi la på grus. I myra blir tømmeret liggende i vann og i et oksygenfattig miljø, og vil ikke råtne slik det ville gjort oppå bakken.

— I tillegg får vi et nokså høyt veilegeme, slik at vi kan unngå grøfting, skriver bymiljøetaten.

Håper ruta vil bidra til mer turglede

Dette er et barnevennlig og bynært område som vi håper folk får mye glede av. Vi oppfordrer folk til komme seg ut i dagslyset, utforske de grønne lungene i sitt nærområde, og finne nye stier som kanskje ikke alle andre går på, sier Guro Birkeland Tangen, kommunikasjonsrådgiver i bymiljøetaten.

Hun håper løypa vil bidra til økt turglede i hverdagen til folk i en ellers vanskelig tid.

— Det vi trenger nå er at ikke alle samler seg. Vis hensyn, hold avstand, vask hendene og ta forholdsregler. Gjør det for Oslo - og god tur, sier hun.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS