Murermester Steinar Engebretsen. Foto: Privat

Møt tre av Oslos og landets hyggeligste håndverkere

15 finalister er plukket ut i konkurransen om landets hyggeligste håndverker, og flere titusener stemte på dem. Les om de tre håndverkerne fra Oslo.

800 var nominert til konkurransen om Norges hyggeligste håndverker. Konkurransen løfter frem håndverkere som, "med et smil, gir det lille ekstra for kundene sine". Til helga kåres vinneren på messen Bygg Reis Deg i Norges varemesses lokaler på Lillestrøm.

Konkurransne varer fram til 20. oktober. Fra hovedstaden er tre finalister med: Mehmet Karakus, Sebastian Kollerøs og Steinar Engebretsen.

Får gode tilbakemeldinger fra kunder

Sebastian Kollerøs. Foto: Privat

— Det er jo ikke hver dag man får muligheten til å være med på dette, så det er utrolig hyggelig å bli nominert. Det tok plutselig av med venner, familie og kunder som ville stemme på meg, sier Sebastian Kollerøs, som er en av Oslo-kandidatene.

Kollerøs er 24 år og arbeider i tømrerfirmaet Morten Kleiven AS, i tillegg til å drive sitt eget firma, Sebastian Snekker AS, ved siden av.

Kollerøs vet ikke hvilke muligheter han har for å vinne, men håper på det beste.

— Hvilke muligheter jeg har til å vinne, vet jeg ikke, men jeg har drevet eget firma siden jeg var 19 år og får ofte gode tilbakemeldinger fra kunder på at jeg er hyggelig i alle fall!, sier han.

– Alt ordner seg

En annen av finalistene til det uhøytidelige norgesmesterskapet i hyggelig håndverkerskap er Mehmet Karakus.

Håndverker Mehmet Karakus. Foto: Privat

– Mehmet Karakus er flink til å følge opp. Blid og behagelig å jobbe med. Finner fine løsninger og holder både tidsplan og budsjett. I tillegg har han flinke folk med seg hele tiden. Alt løser seg dersom det kommer utfordringer eller uforutsette hendelser, sier Katrine Øiestad, som nominerte den trivelige håndverkeren.

Karakus er daglig leder i City Dekorasjon, som driver med innvendig dekorasjon.

– Mehmet kom på befaring raskt etter min henvendelse og fulgte hele veien opp på telefon og mail. Han dukket opp på ugunstige tidspunkter, fordi det passet meg best, og han har hele tiden vært hyggelig, hjelpsom og kommet med tips. Han gjort et flott arbeid og ytt god kundeservice. Han gir det lille ekstra, sier Ranveig Platou Ophus, en annen person som nominerte Karakus.

– Tar vare på kunden

Den tredje finalisten fra Oslo er Steinar Engebretsen.

Murermester Steinar Engebretsen. Foto: Privat

–  Han utførte jobben perfekt, kom til rett tid og oppførte seg seriøst. I tillegg er han en vanvittig hyggelig person; sender mye morsomt på melding og sosiale medier, tar vare på kunden og er behjelpelig med tips til videre arbeid, sier Amund Skard, som nominerte Engebretsen.

Imponert over de nominerte

— Vi er overveldet over det enorme engasjementet for konkurransen. 800 nominasjoner og flere titusen avgitte stemmer viser at det finnes mange dyktige og hyggelige håndverkere over hele Norge, sier Magnus Müller i Dipper, en av initiativtakerne, i en pressemelding.

Han sitter i juryen og sier at de hadde en svært vanskelig jobb da de valgte ut de 15 finalistene.

— Vi er imponerte over hver og én av de nominerte, sier Müller.

Fagpersoner som gir det lille ekstra

Konkurransen "Norges hyggeligste håndverker" er et initiativ fra Dipper og Mittanbud.no, i samarbeid med Bygg Reis Deg. Sistnevnte er en messe for byggebransjen, som arrangeres årlig av Bygningsartikkel-Grossistenes Forening og Byggevareindustriens Forening.

Kåringen holdes på messen fredag 20. oktober, og publikum kan stemme på finalistene helt fram til kåringen.

Kriteriene for å vinne konkurransen er en kombinasjon av faglig dyktighet, service og gode kundeopplevelser.

— Basert på nominasjonene, ser vi at alle finalistene er dyktige fagpersoner som strekker seg det lille ekstra. Det blir vanskelig å kåre en vinner, så nå jakter vi på den av de 15 som virkelig har det ekstra som skal til for å bli Norges hyggeligste håndverker, sier Müller.

PS: I dag, fem dager etter at denne saken ble publisert, er det klart at Sveinung Tofteland, fra Søgne, ble kåret til Norges hyggeligste håndverker.

Powered by Labrador CMS