Skikongen Oddvar Brå, som for godt og vel 40 år siden brakk en ikke ukjent stav under VM-stafett i Holmenkollen, side om side med kong Harald, som sto for den høytidelige åpningen, inne på skimuseet. I glassmonter like bak står den velkjente brukne staven fra 1982 utstilt.

To konger feiret 90-millioners oppgradering i Holmenkollen – søndag blir tilbudet tilgjengelig for alle

Skiforeningen har oppgradert skimuseet i Holmenkollen for 90 millioner kroner. Lørdag sto kong Harald for den høytidelige åpningen, og fra søndag kan alle besøke museet.

Publisert

Flere nye gjenstander har fått plass i det oppgraderte museet – blant annet skilegenden Oddvar Brås meget berømte brukne stav fra VM-stafetten i nettopp Holmenkollen i 1982.

Da dørene ble åpnet lørdag, var Skimuseet i Holmenkollen 100 år.

Inngangspartiet har fått en helt ny del, tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta. Polarutstillingene er betydelig oppgradert, og Norges eldste ski, den 5000 år gamle Drevja-skien, er nå å finne i Skimuseet.

Kong Harald er æresmedlem i Skiforeningen. Han åpnet lørdag ettermiddag det nye bygget og den nye utstillingen.

– Nå skaper vi et reisemål som er enda mer attraktivt for både norske og utenlandske gjester – enten de er interessert i sport, kultur, arkitektur eller utsikt, sier generalsekretær Håvard Abrahamsen i Skiforeningen.

Hans Majestet Kong Harald blir tatt imot av Oslo ordfører Anne Lindbo og statsforvalter Valgerd Svartstad Haugland før åpningen av det nye Skimuseet.
Hans Majestet Kong Harald hilser på leder for skimuseet Åslaug Midtdal på åpningen av det nye Skimuseet.
Christian Ringnes på vei inn til åpningen av det nye Skimuseet.
Kong Harald hilser på skilegende Oddvar Brå under åpningen av det nye Skimuseet.
Skilegende Oddvar Brå under åpningen av det nye Skimuseet.
Hans Majestet Kong Harald og skilegenden Oddvar Brå står foran staven som Brå brakk under åpningen av det nye Skimuseet. I bakgrunnen står polfarer Børge Ousland.
Hans Majestet Kong Harald under åpningen av det nye Skimuseet. 2. desember er Skimuseet i Holmenkollen 100 år og dørene åpnes etter en omfattende ombygging.
Ut på rød løper etter endt visitt.
Oslo 20231202. Hans Majestet Kong Harald deltar på åpningen av det nye Skimuseet. 2. desember er Skimuseet i Holmenkollen 100 år og dørene åpnes etter en omfattende ombygging.
Powered by Labrador CMS