Forsvarssjef general Eirik Kristoffersen deltar i Pride Parade i Oslo sentrum lørdag. Han er den første forsvarssjefen som gjør det. Foto: Terje Pedersen / NTB

Det ble en tydelig og vellykka markering av Pride, både digitalt og fysisk. Se bildene

— Jeg mener at vi er en av de viktigste virkemidlene vi har i kampen mot diskriminering. Pride kan bare få en enda viktigere plass i årene som kommer.

Publisert

Det sier Pride-sjef Fredrik Dreyer til Dagsavisen. Han er veldig glad for at årets Pride-markering kunne være delvis en fysisk markering og delvis en digital begivenhet.

Årets Pride parade ble strømmet ut til folket, og den foregikk fysisk. Den gikk gjennom Oslos gater fra 12.00 til 15.00 lørdag, og publikum sto langs fortauene, jublende og veivende med Pride-flagg.

— Synligheten er essensiell

Oslo fagottkor feiret fra lastebil slik de har gjort i mange år. Torsdag mottok de Oslo Prides Ærespris.Foto: Terje Pedersen / NTB

Det var ikke anledning til å gå i toget i år, og det var ikke forhåndsannonsert hvor paraden ville dukke opp, av hensyn til smittevernet.

Paradeshowet i Pride Park i Spikersuppa foregikk fra 16.00 til 16.40. Det var påkrevet med grønt koronasertifikat for å komme inn.

Festivalsjef Fredrik Dreyer sier til Dagsavisen at han mener spesielt årets Pride har fått masse oppmerksomhet.

Mange mennesker deltok på en alternativ feiring av Pride og en alternativ versjon av paraden i sentrum lørdag. Her er det en gjeng fra Forsvaret som gir sitt bidrag. Foto: Terje Pedersen / NTB

— Jeg tror at den synligheten som Pride bidrar til og skaper, spesielt i juni, men også andre steder, i bygd og i by, den er helt essensiell for å endre samfunnets generelle holdninger og oppfatninger til mennesker som bryter med normer for kjønn og seksualitet, sier Dreyer til Dagsavisen.

Isabell Ringnes deltok i Pride-paraden i Oslo medi sentrum lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

— Superstas med hybrid versjon

Dreyer legger til at han synes det er fantastisk at årets Pride har vært et fysisk arrangement.

— Det er jeg kjempeglad for. I 2020 var Pride heldigitalt, og i år så er det en hybrid festival. Det er superstas, sier Dreyer til avisa.

Oslofolket måtte nøye seg med å vinke fra fortauet under årets versjon av Pride-paraden. Her fra Karl Johan. Foto: Terje Pedersen / NTB
Koronatest på universitetsplassen. Kortreist for de som er med på Pride. Foto: Terje Pedersen / NTB
Powered by Labrador CMS