OSLO 20210519. Demonstrasjon til sttte for Palestina p Eidsvolls plass onsdag ettermiddag. Foto: Berit Roald / NTB

Eidsvolls plass: To til tre tusen mennesker demonstrerte mot israelske angrep på Palestina

Demonstranter samlet seg onsdag på Eidsvolls plass utenfor Stortinget for å vise støtte til Palestina etter israelske angrep på palestinere i Gaza. Ifølge politiet deltok mellom 2-3000 personer.

Publisert

Demonstrasjonen forløp ifølge poltiet rolig og uten uønskede hendelser. Flere av de som deltok er fremdeles i sentrum. De har vært innom Israels ambassade og er nå på vei ned Karl Johans gate, skriver politiet på Twitter.

Blant arrangørene er Palestinakomiteen i Norge, Palestinakomiteen i Oslo, LO i Oslo, Fellesutvalget for Palestina og Norsk Folkehjelp Palestinagruppa i Kristiania Lokallag.

Krever boikott av Israel

Demonstrasjonen skulle ifølge arrangørene markere solidaritet med det palestinske folket og kreve handling fra norsk myndigheter mot den økende volden fra israelske styrker.

«Vi krever at den norske regjeringen innfører sanksjoner mot Israel nå! Vi krever en stopp i bombingene! Vi krever at norske myndigheter stiller Israel til ansvar for brudd på folkeretten og menneskerettighetene!», skriver arrangørene på Facebook.

227 drept hittil

Det ble holdt en rekke appeller fra talerstolen, og demonstrasjonen gikk fredelig for seg, opplyser politiet.

I alt 227 personer på Gazastripen er drept siden den pågående konflikten brøt ut 10. mai, ifølge tall fra palestinske myndigheter.

I Israel er tolv personer drept, blant dem en fem år gammel gutt, ei 16 år gammel jente og en soldat, i over 3000 rakettangrep fra Gazastripen, ifølge israelske myndigheter.

Powered by Labrador CMS