Oslo 20230803. Krimteknikere på stedet når en person er alvorlig skadd etter knivstikking på åpen gate på Skøyenåsen.
Politiet på stedet etter knivstikkingen på Skøyenåsen i starten av august i fjor.

Menn i 20-årene må betale etter knivstikking på åpen gate – dømt for tilsvarende knivstikking før

Begge de domfelte er tidligere dømt for tilsvarende knivstikking to år tidligere, ifølge politiet. Nå må mennene i 20-årene betale oppreising og skadeerstatning etter sommerens knivstikking på Skøyenåsen. 

Publisert

Det var i 23-tiden onsdag 2. august i fjor politiet varslet om knivstikking på åpen gate i området Skøyenåsen. Nå har det falt dom i saken, melder Oslo politidistrikt.

Den fornærmede, en ung mann, ble brakt til sykehus med alvorlige skader mens politiet gjennomførte straksetterforskning på stedet. I innledende fase sto de likevel uten mistenkte.

– Etter en grundig etterforsking fikk politiet et gjennombrudd i saken 11. august, der to menn i 20-årene ble pågrepet og senere varetektsfengslet. Begge ble siktet for kroppsskade og/eller medvirkning til dette, uttaler påtaleansvarlig Silje Anine Green.

Påført fem knivstikk

Den fornærmede ble påført fem knivstikk. Skadene var, ifølge politiet, ikke livstruende, og han har ikke fått varige mén eller andre varige plager.

De to tiltalte i saken ble forrige mandag domfelt for kroppsskade og medvirkning til dette i Oslo tingrett og må betale oppreisning og skadeerstatning til den fornærmede. Dommen er ikke rettskraftig.

Tidligere domfelte

«Retten har kommet til at det utvilsomt var de tiltalte som sammen knivstakk fornærmede, at de medvirket til hverandres knivstikking og at de handlet forsettlig. Retten har kommet til at straffen for dette settes til fengsel i ett år og tre måneder for den ene og ett år for den andre. I tillegg dømmes de som solidaransvarlige til å betale kr 4 568 i skadeserstatning og kr 75 000 i oppreisning til fornærmede. [...] Dommen er enstemmig», heter det i et utdrag fra dommen.

Begge de domfelte er tidligere dømt for tilsvarende knivstikking som skjedde i 2021, opplyser politiet videre.Powered by Labrador CMS