DEBATT

Verdens største fotballturnering for barn og unge har rekordpåmelding i år. 2350 lag og rundt 30.000 spillere er påmeldt, fra 30 forskjellige land.

Norway Cup: – Et hjertesukk fra en frivillig i osloidretten

– Norway Cups desidert største faktura kommer i 2023 fra Oslo kommune, ledet av «idrettspartiet» Arbeiderpartiet. Samtidig tar de øksa fatt og kutter i støtten til verdens største fotballturnering for barn og unge.

Publisert

Norway Cup  world's largest youth soccer tournament er i full gang, og Bækkelagets Sportsklub har mobilisert totalt 1750 frivillige. I tillegg er det mellom 40 og 50 klubber i Oslo som stiller opp på denne dugnaden for å få det til å gå rundt, som Rustad, Abildsø, Furuset og Vålerenga. Det er en imponerende dugnadsånd som vises rundt om i byen. 

Samtidig ser jeg at Arbeiderpartiet pusher en kampanje om at de er et parti for idretten. Mon det, la oss ta en titt på dette. 

I 2016 fikk Norway Cup en støtte på fire millioner kroner fra Oslo kommune. Samtidig betalte vi 4 millioner for tjenester vi trengte fra det offentlige: Klipping av gress, ekstra busser for å frakte spillere rundt i byen, rimelig innkvartering i klasserom på skoler, skadestue, osv. Helt greit at vi må betale litt for oss.

Noe spesielt, eller?

Men byen med det store hjertet, med toppolitikere fra Ap og SV som stadig klager på økte kostnader i idretten, har virkelig gjort livet vanskelig for oss som arrangør av Norway Cup!

Siden 2016 har den totale regningen fra Oslo kommune økt fra fire millioner til mer enn tolv millioner kroner. Og støtten vi får? Vel den har Ap, SV og MDG redusert fra fire millioner til 2,7 millioner.

Norway Cups desidert største faktura kommer i 2023 fra Oslo kommune, ledet av «idrettspartiet» Arbeiderpartiet. Samtidig tar de øksa fatt og kutter i støtten til verdens største fotballturnering for barn og unge.

For ordens skyld, Norway Cup engasjerer ca 30.000 unge fotballspillere denne uken. Deler vi de tolv millionene kommunen krever fra oss på hver enkelt spiller, så betyr dette at de betaler 400 kroner til kommunen for å delta på Norway Cup. Noe spesielt, eller?

Ante ikke hvor de skulle bo

Men det stopper ikke der. Som Nordstrands blad skriver om, har vi måtte krige for overnattingskapasitet for spillere i år. Etter 50 år med Norway Cup har Oslo kommune virkelig satt seg på bakbeina i år. 

Én uke før avspark fikk vi tildelt de siste klasserommene vi trengte for å sikre rimelig overnatting for spillere. Lag fra hele verden ante ikke hvor de skulle bo, og vi fikk ikke tid til å få på plass frivillige som vakter på skolene. Da måtte vi ty til Securitas og lignende for å kunne tilby losji. 

Hjertesukk fra en frivillig

Hele våren har vi purret og purret på kommunen. Uten å møte et snev av forståelse, og vi er tross alt bare frivillige.

Hvem tror toppolitikerne at skal betale for alle de økte kostnadene de pålegger oss? Svaret er idretten: Spillerne og deres foreldre. Kommunen kaller det et spleiselag – en spleis med klubbene og lagene som har arbeidet dugnad for å delta. Oslo kommune tar ikke sin sin del av spleisen – men forventer at frivilligheten stiller opp!

Idrettspartiet Arbeiderpartiet? Ikke idrettens bredde- og frivillighetsparti i hvert fall.

Hjertesukk fra en frivillig i osloidretten.

Powered by Labrador CMS