DEBATT

138 kroner for en tur på en karusell er for dyrt for veldig mange familier, mener Lisa Khawala Lindgren, mor til to Oslo-gutter.

Åpent brev til Norway Cup:  – Prisene er hårreisende og diskriminerende for familier med lav inntekt

– Jeg skriver til dere og ønsker å komme med en tilbakemelding på prisene i Norway Cup. Jeg anser prisene som både hårreisende og rett og slett diskriminerende for foreldre og familier med lav inntekt.

Publisert

I skrivende stund er jeg helt sjokkert over de priser som man må betale for å ta karusell på Norway Cup med Lunds Tivoli.

Min sønn på 15 år fikk litt lommepenger slik at han og kompisene kunne kose seg på Ekeberg og ta en karusell eller to. 

– Det er hva jeg kaller blodpris

Det stod at en billett koster 69 kroner. Dette er i utgangspunktet dyrt for oss da vi er en lavinntekts familie. 

Da han skulle entre karusellen ble han nektet og ble fortalt at han måtte ha to billetter for å ta karusellen! Det ble da 138 kroner for en tur på en karusell med Lunds Tivoli. 

Dette er hva jeg kaller en blodpris og grov utnyttelse av familier og unge som drar til Ekeberg og Norway Cup for å more seg. Dere må tenke nøye igjennom hvilke selskaper dere har som samarbeidspartnere til dette arrangementet. 

– Mange har ikke råd til dette!

Jeg forstår at dere er avhengig av å få dette til å gå rundt og avhengige av sponsorer, men dette er som nevnt diskriminering av familier med lav inntekt og svært lite inkluderende. 

Det bør dere ta til evaluering på deres møter med hensyn til planleggingen av Norway Cup. Heldigvis hadde jeg mulighet til å sponse min sønn for denne ene karusellen, men mange familier har ikke økonomi til dette! 

Med vennlig hilsen 

Sint tenåringsmamma.

Powered by Labrador CMS