Her preppes en rundbane i sørenden av Nøklevann.
En rundbane prepareres på Nøklevann, forrige vinter. I år har prepareringen av sesongens skøytebaner blitt satt på vent.

Gir opp prepareringen av markas skøytebaner

Bymiljøetaten sier de må gi opp årets preparering av skøytebanene i marka. – Våre brøytemannskaper har stått på og kjempet som helter, men vi har måttet ta julekvelden litt tidlig.

Publisert

Bymiljøetaten informerer lille julaften om at de er nødt til å gi opp arbeidet med å ferdigstille markas skøytebaner for i år. 

Årsaken er mye snø, overvann og oshull, som har gjort det svært vanskelig for mannskapet å gjøre skøytebanene trygge å ferdes på.

– Våre brøytemannskaper har stått på og kjempet som helter, men vi har måttet ta julekvelden litt tidlig, skriver etaten på Facebook.

– Det store snøfallet er tungt for isen

Dette gjelder både Nøklevann, Sognsvann og Steinbruvann

På Nøklevann har det den siste uken vært utfordrende på grunn av mye overvann, forårsaket blant annet av isfiskehull inntil skøytebanen. 

De siste årene har Bymiljøetaten preparert skøytebane på Sognsvann.

– Det er flere lange strekninger med 20 cm overvann og 30-50 cm store oshull nær brøytekantene. Vi gjør derfor oppmerksom på at all ferdsel skjer på eget ansvar og at man må sette seg inn i isvettreglene, skriver bymiljøetaten om Nøklevann.

Isvettreglene fra Norges Livredningsselskap

  • Ha respekt for isen
  • Ikke gå ut på isen uten svømmeferdigheter
  • Husk skikkelig og tilstrekkelig sikkerhetsutstyr, spesielt ispigger - lett tilgjengelig
  • Gå flere i følge. Er dere mange, gå litt spredt
  • Hold deg på sikker is
  • Vær spesielt oppmerksom på snødekket is og årstidsendringer
  • Bruk alle sansene - lytt etter lyder i isen
  • Hvis du går gjennom isen - pust rolig, ikke få panikk: Dra deg opp samme veien som du kom, der vet du at isen er trygg
  • Hvis andre går gjennom isen - hold avstand:  Kast ut et tau eller lignende og forsøk å dra dem opp

– Også på Sognsvann og Steinbruvann møtte vi på hindringer. Det store snøfallet i det siste er tungt for isen, og skaper derfor overvann. Etterpå har fokksnø og overvann frosset og blitt hardt som betong. 

Håper på mye kulde

Dersom du ønsker å ta deg en juletur i marka, anbefaler bymiljøetaten at man benytter seg av brøytede skogsveier, en tur i terrenget med truger, eller skitur. Flere skiløyper i marka er nå preparerte. De kan du finne her.

Det blir etter nyttår at etaten planlegger å se om det er mulig å åpne skøytebanene igjen. 

– På Nøklevann har vi knust overis og brøytet bort isflak og slush. Dette gjør at banen vil være noe jevnere når kulda setter inn, slik at det skal være mulig å gjenoppta brøytingen når værforholdene tillater det. 

– Da håper vi på så mye kulde at banen kan vannes. Vi håper på værforhold som gjør det mulig å gjenoppta brøytingen av skøytebanene senere i vinter, avslutter bymiljøetaten.

LES OGSÅ:Powered by Labrador CMS