Oslo 20200814. Grorud jubler etter seier under Obosligakampen mellom Grorud og Tromsø. Foto: Terje Pedersen / NTB

Grorud-spiller koronasmittet. Kamper utsettes og alle lagkamerater må i karantene

— En av våre spillere fikk symptomer etter kampen mot Stjørdals-Blink, sier Groruds daglige leder Jon Ole Reinhardsen. Spilleren testet positivt på korona og isoleres. Alle lagkamerater og motstander Stjørdals-Blink må i karantene.

Publisert

I tillegg blir terminfestede kamper for begge lag utsatt, bekrefter Norges fotballforbund på sitt nettsted.

Den positive covid-19 testen betyr at Grorud-spilleren må i isolasjon, mens samtlige lagkamerater og Stjørdals-Blink sannsynligvis må i karantene i 10 dager. Smittesporingsteamet er varslet.

— En av våre spillere som var involvert i kampen mot Stjørdals-Blink fikk symptomer dagen etter kamp. Han testet seg og fikk i dag bekreftet covid-19, sier Groruds daglige leder Jon Ole Reinhardsen.

Kampene mot Strømmen og Jerv utsettes

Osloklubben vant 3-2 på bortebane søndag og styrket sin posisjon i bunnstriden, men nå får både Grorud og Stjørdals-Blink en ufrivillig kamppause.

Lagenes kamper de neste ti dagene må høyst sannsynlig utsettes. Det betyr to kamper for hvert av lagene. Også Strømmen får to utsatte kamper.

Det er ny serierunde i 1. divisjon onsdag. Da skulle Grorud spille hjemme mot Strømmen, mens Stjørdals-Blink skulle gjeste Sandnes Ulf. Lørdag skulle Grorud spille borte mot Jerv og Blink borte mot Strømmen.

— Det er beklagelig, men vi må være forberedt på slike scenarioer i disse tider. Etter at bestemmelsene rundt nærkontakter ble endret i sommer, har det økt risikoen for at smitte vil kunne påvirke våre turneringer, sier Nils Fisketjønn, som er leder av konkurranseavdelingen i NFF.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS