Restauranten ligger i Oslo gate i Gamlebyen. Mattilsynet fant ved inspeksjon i januar svært møkkete og slitne lokaler som de mener utgjorde en risiko for at gjester kunne bli syke av maten.

Størknede matrester, fett, støv, aske og sot hos Masgouf Bagdad Resturant i Gamlebyen: — Folk kan bli syke av maten

Mattilsynet: — Det mangelfulle renholdet kan være en stor kilde til forurensning av matvarene i lokalet og er et alvorlig brudd på regelverket.

Publisert

For drøyt to uker siden gjennomførte Mattilsynet inspeksjon av Masgouf Bagdad Restaurant i Oslo gate i Gamlebyen. De fattet umiddelbart vedtak om stengning.

Møkkete og slitne lokaler

Serveringsstedet ble pålagt å stanse all håndtering av mat i virksomheten. Mattilsynet oppsummerer regelbruddene som følger:

En stund siden det har vært vasket her.
  • Renhold: Det var gjennomgående dårlig renhold av lokaler. Størknede matrester, fett, støv, aske og sot og annen forurensning var lett synlig på gulv under, bak og mellom diverse innredninger, på vegger og veggfliser, inne i kjøle- og fryseinnretninger, på arbeidsbenker, oppvaskbenk og arbeidsredskaper

  • Vedlikehold: Lokalene fremstod som gamle og slitte. Det var en del hull i veggflisene, ødelagte fliser og bruk av ubehandlet treverk på kjøkkenet. Det var bruk av teip, avflassing av maling på dørkarmer og vinduskarmer, og ujevne og til dels mugne silikonstrøk langs gulv og veggfliser. Et kjølevitrineskap var ødelagt, det samme var brytere til komfyr og varmbad

— Folk kan bli syke av maten

Restauranten ble pålagt å gjennomføre en grundig vask av hele lokalet, utstyr og inventar.

— Det mangelfulle renholdet som er observert i virksomheten, kan være en stor kilde til forurensning av matvarene i lokalet og er et alvorlig brudd på regelverket. Mattilsynet vurderer derfor at det er en stor sannsynlighet for at maten blir forurenset. Fortsatt mathåndtering i virksomheten kan gjøre at folk blir syke av maten, skriver de.

Ett av mange steder med mangelfullt renhold i lokalene til restauranten.

Mattilsynet påpekte at det også ble observert oppbevaring av kjøtt og andre lettbedervelige næringsmidler direkte i handleposer og transportbakker. De observerte også at ansatte som var tilstede hadde på seg svært forurensede arbeidsantrekk og arbeidssko.

Informasjon om allergener i maten manglet også.

Mattilsynet opphevet stengingen etter ny inspeksjon fire dager etter den første inspeksjonen. Da var lokalene vasket ned.

Innehaveren har ikke besvart VårtOslos henvendelser.

Powered by Labrador CMS