En Oda-bil på vei gjennom byen med leveranser tidligere i år. Det er innen avdelingen for produkt- og teknologiutvikling matleveranseselskapet nå nedbemanner.

120 mister jobben i Oslo når selskapets avdeling kutter halvparten av sine ansatte

Brorparten av de 150 ansatte som mister jobben når matleveranseselskapet Oda nedbemanner, holder til i hovedstaden.

Publisert

– Dette er noe ingen toppsjef ønsker seg, men det er den riktige tingen å gjøre for Oda på lang sikt, sier konsernsjef Chris Poad i Oda til E24.

Rundt 120 av de 150 som nå må gå, jobber i Oslo, med adresse Kjølberggata. Det er avdelingen Oda Group Services som nå kutter over halvparten av sine ansatte, der de driver med produkt- og teknologiutvikling. 

Årsaken er at selskapet nedskalerer sine ambisiøse planer om å utvide internasjonalt. De skal framover holde seg til Oda-virksomheten i Norge og Mathem-virksomheten i Sverige.

Det kommersielle håndverket skal i begge markeder styrkes fremover for å sikre raskere lønnsomhet.

– Følelsesladet

– Dette er en følelsesladet dag. Det er leit å måtte ta farvel med dyktige kollegaer som har lagt ned en enorm innsats for Oda og våre kunder, utdyper konsernsjefen i en pressemelding.

– Samtidig mener jeg at de grepene vi nå tar er nødvendige og viktige for å sikre at Oda blir lønnsomt og at enda flere kunder kan få lave priser levert på døra, legger Poad til.

400 sjåfører i Norge

«Den nye strategien betyr også at selskapet vil gjennomføre en organisasjonsendring som innebærer at de juridiske enhetene Mathem, Oda Norway og Oda Group Services fortsatt vil bestå, men organisasjonen vil bli samlet under en ny, felles ledergruppe», forklarer selskapet videre i pressemeldingen.

Oda har i Norge ansatt over 400 sjåfører i løpet av det siste året for å kunne fange den økende etterspørselen.

Powered by Labrador CMS