Landslagsback Stefan Espeland returnerer til norsk ishockey og Vålerenga kommende sesong.

Landslags-back Stefan Espeland returnerer til Vålerenga hockey. — Bare en klubb i Norge jeg ville spille for

Etter to sesonger i europeisk topphockey vender landslagsback Stefan Espeland (32) tilbake til Oslo og Jordal Amfi. — Å spille på nye Jordal blir fantastisk, sier Espeland.

Publisert

Sist han var hjemme i hovedstaden, ble Stefan Espeland av fansen sett på nesten som et hockeylag alene. Med totalt 61 poeng (11mål og 50 assist) i Vålerenga-drakta i 2018/19-sesongen ble landslagsbacken en virkelig profil.

Etter denne sesongen ønsket 32-åringen seg nye utfordringer etter to år i tysk og østerisk topphockey. Nå har han bestemt seg for å skrive en fireårs-kontrakt med Vålerenga. Dermed kan han sammen med Tommi Taimi komme til å danne norsk hockeys beste bakpar på mange år.

Utlandet eller Jordal

— Jeg gleder meg til å komme hjem og spille for Vålerenga og VIF-supporterne. Det er noe jeg verdsetter og ser fram mot, sier Espeland til klubbens hjemmesider.

For Espeland sto det mellom å fortsette karrieren i utlandet eller vende hjem til Norge. I norsk hockey var det bare én klubb som var aktuell for backen.

— Det blir fantastisk å spille på nye Jordal Amfi, mener Stefan Espeland.

— Jeg har lyst til å være med på reisen som laget legger ut på nå , å ta tilbake tronen i norsk hockey igjen. Jeg føler at Vålerenga har noe spennende på gang, og for min var det utlandet eller VIF. Det utvikla seg sånn at å dra hjem ble det rette valget for meg, sier han.

Gleder seg til å spile på nye Jordal

Når backen, som startet sin karriere i Manglerud Star, nå returnerer til hovedstaden er det andre fasiliteter som venter 32-åringen. Veien er lang fra Furuset Forum til nye Jordal Amfi.

— Det er jo en stor forskjell på gamle Furuset Forum og nye Jordal. Det å spille kamper der blir nok helt fantastisk. Det er noe jeg virkelig ser fram mot, ikke minst det å få folk inn på arenaen igjen, sier 32-åringen entusiastisk.

Og gleder Espeland seg igjen til å aksle den blå trøya, er ikke sportssjef Frikk Juell mindre fornøyd med storfangsten han fikk på kroken denne uka.

— Det er utrolig bra at vi får med oss Stefan de neste årene. Med han på laget får vi en norsk, pucksterk og spillende back, som både klubb og fans kommer til å ha stor glede av, mener sportssjefen.

Powered by Labrador CMS