Steinar Pedersen (46) blir ny assistenttrener for Vålerengas damelag.
Steinar Pedersen (46) blir ny assistenttrener for Vålerengas damelag.

Tidligere Dortmund-proff blir assistenttrener for Vålerenga-damene

Tidligere forsvarsbauta Steinar Pedersen (46) blir ny assistentrener for Vålerenga damer. — Nå har vi et solid trenerteam på plass, sier sportssjef Eli Landsem.

Publisert

Tidligere i år ble det kjent at Nils Lexerød overtar som hovedtrener for Vålerengas damelag etter den danske suksesstreneren Jack Majgaard Jensen. Samtidig kastet mangeårig assistenttrener Raymond Mikkelsen inn håndkledet

Dermed måtte Vålerenga også starte jakten på en assistent til Lexerød.

Nå har valget falt på den tidligere utenlandsproffen Steinar Pedersen (46). Han kommer til Intility arene fra jobben som hovedtrener for Amazon Grimstad i kvinnenes førstedivisjon.

— En veldrevet klubb

Den 46 år gamle sørlendingen startet sin fotballkarriere i Start og var innom både Strømsgodset og Lillestrøm før han fikk forsøke seg i IFK Gøteborg. Etter to år i Sverige gikk turen til Borussia Dortmund hvor han fikk fire kamper før han gikk tilbake til moderklubben på Sørlandet.

Nå ser den tidligere forsvarsspilleren virkelig fram til å ta fatt på jobben med å skape ytterligere suksess for damelaget på Valle.

Nils Lexerød får med seg Steinar Pedersen som assistenttrener denne sesongen.
Nils Lexerød får med seg Steinar Pedersen som assistenttrener denne sesongen.

— Dette var en fin mulighet til å komme til en veldrevet klubb med et godt faglig miljø, gode spillere og store ambisjoner. Jeg har også jobbet med Nils tidligere og vet hva han står for, så dette har jeg enkelt og greit stor tro på, forteller han til klubbens hjemmesider.

Trenerapparatet er nå komplett

Etter avtalen med pedersen er denne sesongens trenerteam komplett på Valle, og sportssjef Eli Landsem er svært fornøyd med teamet klubben har satt sammen foran den kommende sesongen.

— Det har tatt tid å få Steinar på plass, men det var det verdt. Han har bred erfaring fra toppfotballen og kjenner godt til både Nils og norsk kvinnefotball. Vi ønsker å bygge et kompetent støtteapparat som kan utvikle både klubb og spillere til å ta nye steg mot de beste i Europa, forklarer hun.

Etter signeringen av Pedersen ser damelagets støtteapparat slik ut før sesongen:

  • Nils Lexerød, hovedtrener
  • Steinar Pedersen, assistenttrener
  • Tommy Berntsen, toppspillerutvikler
  • Ken Eilif Nilsen, keepertrener
  • Luchiano Arias, fysisk trener
  • Helene Moa, fysioterapeut
  • Peder Daviknes, mental trener
  • Henning Aamodt, materialforvalter
Powered by Labrador CMS