Vålerenga-damene håper på mer jubel når de i dag starter på kvalifiseringsspillet for mesterligaen i greske Thessaloniki.

I rekordhete Hellas begynner det som kan bli et Mesterliga-eventyr for Vålerenga-damene

Mens heterekorder settes ved Middelhavet står sør- og øst-europeisk motstand i veien for Vålerenga-damenes drøm gruppespill i Mesterligaen. Første hinder i miniturneringen i Hellas er de bosniske seriemesterne Mitrovica i dag.

Publisert

I fjor snublet Vålerenga-damene i siste hinder før gruppespillet i Mesterligaen. Da tapte de den avgjørende kvalifiseringskampen mot Brøndby i Danmark.

Etter fjorårets seriegull, er østkantlaget nok en gang kvalifisert for å kunne kvalifisere seg til det gjeve gruppespillet.

— Reiser ikke til Hellas for å spise gyros

I år er de innledende kvalik-kampene organisert som en miniturnering, som finner sted i sommerheten i greske Thessaloniki. Her møter Vålerenga i ettermiddag de bosniske seriemesterne KFF Mitrovica, før de torsdag i en eventuell finale, møter enten greske PAOK eller Agarista fra Moldova.

Vinneren av den kampen går så til en avgjørende kvalifiseringskamp, lik den Vålerenga tapte mot Brøndby i fjor.

— Vi reiser ikke til Hellas for å spise gyros, men for å vinne fotballkmper, sier Dejana Stefanovic.

Ser en på trekningen av kvalifiseringsgruppa, hvor oslolaget er det høyst seedede, er det i utgangspunktet kun PAOK som skal kunne hindre Jack Majgaard Jensens spillere å ta seg videre.

Selvtilliten i laget er også god, til tross for noen kamper den siste tiden hvor resultatene ikke har vært de aller beste

— Vi reiser jo ikke ned til Hellas for å spise gyros. Vi vil vinne fotballkamper, sier midtbanegeneral Dejana Stefanovic til VårtOslo.

Må trolig spille i minst 30 graders varme

Serbiske Stefanovic er klar på at Vålerenga bør ha gode sjanser til å komme seg videre til den avgjørende runden. Selv om de ikke vet alt for mye om lagene de møter på den greske Middelhavskysten.

Også hennes danske sjef er klar for at laget skal avansere i drømmen om gruppespill.

— Nå er Mesterligaen noe av det gjeveste man kan være med på som spiller og trener. Vi er veldig motiverte for å ta oss til gruppespillet. Men vi må først og fremst ta en kamp av gangen, sier VIF-trener Jack Majgaard Jensen.

Mens sommertemperaturene her hjemme har roet seg de siste par ukene, har det sydlige Europa de siste dagene nok en gang vært rammet av en skikkelig hetebølge.

Når kampen mot Mitrovica spilles i ettermiddag, er det meldt opp mot 30 grader i den greske havnebyen. Dette kan bli en utfordring for Vålerenga-spillerne

Bosniske KFF Mitrovica er første hinder i Vålerengas kvalifisering for gruppespillet i Mesterligaen.

— Været får vi ikke gjort så veldig mye med med, men det er klart at vi kanskje ikke bør rushe opp i angrep hele tiden. Fokuset ligger uansett på å spille vårt spill, sa lagkaptein Stine Ballesager Pedersen på pressekonferansen før kampen.

Laget som vinner miniturneringen går videre til andre playoff-runde. Dette blir da en vanlig runde med borte- og hjemmekamp som vil spilles i begynnelsen av september.

Dermed kan det bli europacup på Valle i høst. Hvis alle gode krefter står Vålerenga bi og spillerne takler både nerver og varme.

Powered by Labrador CMS