— Vi feirer samtidig en viktig milepæl i norsk historie, ettersom prinsesse Ingrid Alexandra er vår første kvinnelige tronarving, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Forsinket 18-årsfeiring av prinsesse Ingrid Alexandra i Deichman Bjørvika

Korona satte en stopper for offisiell feiring av prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag. Men nå blir det festmiddag på Deichman Bjørvika torsdag 16. juni. Det er regjeringens myndighetsgave til prinsessen.

Publisert

Feiringen av prinsessens myndighetsdag 21. januar ble som kjent utsatt på grunn av koronapandemien og tilhørende restriksjoner.

— Endelig skal vi feire prinsessens myndighetsdag, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Over 200 gjester invitert

— Vi feirer samtidig en viktig milepæl i norsk historie, ettersom prinsesse Ingrid Alexandra er vår første kvinnelige tronarving. Jeg er glad for å ønske gjester fra hele landet velkommen, sier statsministeren.

Regjeringen er vert for middagen i Deichman Bjørvika. Stortinget og Høyesterett er også representert.

Det kommer gjester fra alle samfunnsområder med ulike interesser og livssyn, skriver regjeringen i en pressemelding.

Det er lagt vekt på å invitere unge representanter fra idrett, kulturliv, samfunnsliv, politikk og organisasjonsliv. 202 mennesker deltar.

— Tversnitt av dagens Norge

— Dette er mennesker som skal bidra til å skape det landet prinsessen skal være med på å lede inn i fremtiden. De danner et tverrsnitt av dagens Norge, og en del av gaven til prinsessen er at hun får feire sammen med dem, sier Støre

Artister og kunstnere som bidrar på festmiddagen, er skuespiller Ina Svenningdal, artisten Delara, Det Norske Jentekor, artisten Eva Weel Skram, forfatter Lars Saabye Christensen, Vandreteateret på Akershus og artisten Hkeem.

Powered by Labrador CMS