David Booth har 11 sesonger bak seg i NHL, tre sesonger i KHL og spilte sist for Manglerud Star i den norske eliteserien. Her i drakta til NHL-klubben Vancouver Canucks.

Etter sjokktapet på Hønefoss: Vålerenga henter inn 37-åring med NHL-erfaring

Etter det sjokkerende tapet for Ringerike Panthers sparket Vålerenga hovedtrener Kenneth Larsen. Nå henter også klubben inn amerikanske David Booth (37). Den venstrefattede løperen har over 500 NHL-kamper bak seg.

Publisert

Vålerenga tapte 2-4 borte mot Ringerike torsdag denne uken. Rett etterpå var det klart at klubben løste Kenneth Larsen fra oppgaven som hovedtrener. Den tidligere VIF-spilleren fikk bare 21 kamper som trener for sin gamle klubb.

Lørdag kom nyheten om at klubben henter en superveteran med 11 sesonger bak seg i NHL, tre sesonger i russiske KHL og en sesong i drabantbyrival Manglerud Star.

— Lederskikkelse med enorm erfaring

David Booth (37) er klar for Vålerenga og ifølge klubbens nettside arbeides det nå med å løse praktiske ting før han kan aksle VIF-drakta for første gang.

— David er en lederskikkelse med enorm erfaring og ikke minst et bredt spekter av kvaliteter som spiller. Vi jobber nå med å klargjøre alle praktiske gjøremål til David og familien, sier Vålerengas sportssjef Frikk Juell.

I lørdagens kamp mot Lillehammer er det ifølge TV2 Espen "Shampo" Knutsen som blir fungerende hovedtrener. Knutsen var hovedtrener for Vålerenga fra 2006 til 2016. Han var siden sportslig leder før han gikk inn i en administrativ rolle i fjor sommer.

Med fjerdeplass i eliteserien og 11 poeng opp til Stjernen på tabelltopp har sesongen så langt vært en skuffelse for Vålerenga.

Powered by Labrador CMS