Forbipasserende har flere overraskelser i vente, først på bussterminalen og senere flere øvrige steder i bydelen.

Beveger du deg her, kan du få deg en overraskelse – «flash mobs» i vente flere steder

Reisende kan få med seg en uventet opplevelse på ferden på Oslo bussterminal fredag som en forsmak på flere overraskelser som venter i bydelen den kommende tiden.

Publisert

Såkalte «flash mobs» – det vil si grupper med mennesker som plutselig, uten forvarsel, samles på samme sted for å gjennomføre en form for opptreden, for så å forlate stedet – kan nemlig bli å støte på i bydel Gamle Oslo i nærmeste fremtid.

Dette i forbindelse med Diggfest, en dansefestival som tar i bruk det offentlige rom i bydelen og fyller gater og torg med nevnte «flash mobs» vandreforestillinger, akrobatikk, pop-up-forestillinger, koreografikonkurranse for ungdommer, verksteder og øvrige overraskelser.

En danser i aksjon ved Oslo bussterminal, der Panta Rei Danseteater underholder fredag.

Festivalen går i utgangspunktet av stabelen fra 26. august til 3. september med fyldig program, men allerede fredag ettermiddag venter altså en forsmak.

– Er for alle

Det er i tidsrommet mellom klokken 13.00 og 13.30 og mellom klokken 14.00 og 14.30 Diggfest har pop-up på Oslo bussterminal. Det er Panta Rei Danseteater som står for underholdningen.

– Dans er et universelt språk, som inkluderer hele mangfoldet i bydelen vår. Akkurat som kollektivtrafikken er for alle, er dans for alle, sier Jafar Altememy, administrerende direktør i Viken kollektivterminaler FKF / Oslo bussterminal, som gjerne låner bort «sine» flater til formålet, i en pressemelding.

Den administrerende direktøren påpeker videre at det er viktig at private og offentlige aktører samhandler for et godt miljø i bydelen.

– Skal være trygt og inkluderende

– Bydelen vår skal være et trygt og inkluderende område, hvor kreativiteten kan få blomstre, fastslår Altememy.

Jafar Altememy, administrerende direktør i Viken kollektivterminaler FKF / Oslo bussterminal, er glad for at bussterminalen tas i bruk i kulturell sammenheng.

– Bussterminalen har blant annet bidratt med oppgradert belysning mot Olafiagangen og mot parken utenfor, feier og følger opp med vaktmester, for å øke tryggheten og gjøre det hyggeligere i området rundt terminalen. Det er åpnet opp muren mot Grønland, og barn fra Oslo kulturskole har ved flere anledninger opptrådt på terminalen, legger han til.

Han mener det hele har en åpenbar en positiv effekt på bussterminalen.

– Ved å tilby noe overraskende til de reisende, ser vi samtidig at det bidrar til den positive reiseopplevelsen. Det å velge å reise kollektivt, er også et godt bidrag til en god fremtid, avslutter Altememy.

Powered by Labrador CMS