"Foosball"-bordet er på plass i Olafiagangen på Grønland. Mohamed Fariss og Faisal fra Riverside ungdomshus ønsker å sysselsette de lokale ungdommene.

Flere gratis aktiviteter har inntatt Olafiagangen på Grønland: – En positiv effekt på området

Minigolf, bordfotball, leie av rulleskøyter og sykler. I Olafiagangen kan nå lokale barn og unge benytte seg av gratis aktiviteter i nærmiljøet. – Jo mer det brukes, jo tryggere føles området for folk, sier den lokale ildsjelen Mohamed Fariss.

Publisert

Til tross for en grå og våt juli ettermiddag, har folk på Grønland fylt seg opp i hopetall i Olafiagangen.

Her er det nemlig kommet både bordfotball, sykkelutleie, og baner for rulleskøyter og minigolf, og flere leker og spill er på vei. 

– Dette er noe vi har sett behovet for, sier Mohamed Fariss

Mohamed Fariss er spesialkonsulent på Riverside ungdomshus på Grønland.

Skal sysselsette ungdommer

Fariss er spesialkonsulent på Riverside ungdomshus, som sammen med FRIGO (Friluftssenteret i Gamle Oslo), står bak det nye tiltaket. De har hentet inn baller og racketer, rulleskøyter og hjelmer.

I Olafiagangen kan du nå låne sykler og rulleskøyter, spille bordfotball, badminton, kaste erteposer på blink eller spille brettspill. 

Faisal jobber også i Riverside ungdomshus

– Det kom også en basketkurv på fredag, og det skal komme enda flere leker. Vi ser jo behovet for å sysselsette ungdommer, fortsetter Fariss. 

De yngste følger etter

– Det er veldig gøy, uttrykker noen barn som benytter seg av minigolfen. Når de har gitt seg med minigolfen går de over til å spille bordfotball. 

– Det er fint at de unge får noe å gjøre, sier Mohamed Fariss.

Riverside og FRIGO arbeider i bydelen for å aktivisere barn og unge. Fariss legger ikke skjul på at det dette er noe som spesielt trengs for Grønland.

– Det er fint at de unge får noe å gjøre. Vi ser at ting som dette har en positiv effekt ved at når flere ungdommer bruker tilbudet, blir de gode forbilder, ved at de yngste følger etter. De bruker tiden sin her og har noe å finne på, forteller den lokale ildsjelen.

– Selgere av narkotika holder seg unna

Han sier det tidligere var tomt og kjedelig i Olafiagangen, og at disse aktivitetene som naboene nå hyppig benytter seg av gir en positiv effekt på området.

– Det er et bra samarbeid, sier Veronika Nyang (i midten) fra FRIGO. Her med samarbeidspartnerne i Riverside, Mohamed Fariss (t.v.) og Faisal.

– Jeg blir glad når jeg ser disse aktivitetene tas i bruk. Jo mer det brukes, jo tryggere føles området for folk. Jeg ser også at selgere av narkotika holder seg unna, og respekterer at dette er et sted for barn og unge, forteller Fariss. 

– Kom gjerne innom en dag for å se hvor mange som dukker opp! Du ser det er folk her fra de minste på tre år til de eldre ungdommene. Det er veldig fint å se.

Du kan benytte deg av aktivitetene i Olafiagangen hver dag fra klokken 14–21. 

Powered by Labrador CMS