Lynvingen Celin Bizet Ildhusøy blir Vålerenga-spiller også neste sesong.

Stortalentet Celin Bizet Ildhusøy (19) legger proffplanene på hylla foreløpig. Blir Vålerenga-spiller enda ett år

Celin Bizet Ildhusøy forlenget tirsdag kontrakten med Vålerenga damer for neste sesong. Også flere i trenerapparatet har nå forlenget sine kontrakter.

Publisert

Forrige sesong ble Vålerenga-publikummet virkelig kjent med stortalentet Celin Bizet Ildhusøy (19). Denne sesongen forventet mange at hun skulle fortsette å ta store steg i karriéren, men etter en lovende start, har det blitt en god del benkesliting på lynvingen med cubanske aner.

Mot slutten av sesongen gikk det rykter om at 19-åringen var på vei bort fra Valle og Vålerenga for å satse på en proffkarriere i utlandet. Men nå har hun signert en ny sesong for østkantlaget i 2021.

Kan passere 100 kamper i kongeblått

— Vålerenga er en fin klubb som jeg har spilt for i fire fine år. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har lyst til å prøve meg i utlandet, men jeg trives veldig godt her og har planer om å ta enda flere steg denne sesongen. Det gleder jeg meg til, forteller 19-åringen til Vålerengas hjemmesider. Hun har totalt 77 kamper og åtte mål for klubben.

Med den nye kontrakten på plass kan Celin i løpet av året oppleve å passere 100 kamper for Vålerenga.

— Det hadde helt klart vært kult å nå 100 kamper for klubben, men hovedmålsettingen får vel være å bli en bedre fotballspiller og ikke minst vinne noen trofeer til, sier hun.

Hovedtrener Jack Majgaard Jensen, som også selv forlenget kontrakten i romjula, er veldig fornøyd med å få med den tekniske lynvingen videre.

Danske Jack Majgaard Jensen (t.v.) og Raymond Mikkelsen skal lede Vålerenga-damene fra sidelinja også denne sesongen.

— Celin har hatt et lærerikt år og har lært veldig mye på den mentale delen. Når hun har hatt en liten formdupp, som er helt normalt for unge spillere, har hun kjempet seg opp igjen. Hun har også tatt store skritt på banen og utviklet seg til å bli en fantastisk presspiller, sier dansken.

Støtteapparatet klart

Bizet Ildhusøy er den siste av flere spillere som enten har signert på nytt eller blitt hentet til klubben foran sesongen 2021. Også støtteapparatet for neste sesong er nå klart. Her har både hovedtrener Majgaard Jensen, hans assistent Raymond Mikkelsen og keepertrener Ken Eilif Nilsen signert nye kontrakter.

Nye fjes i trenerteamet blir fysisk trener Luchioano Arias og spillerutvikler Tommy Berntsen. Berntsen, som kommer fra jobben son trener for herrenes rekruttlag, tar over etter Stian Tjernås Dahl, mens Arias går inn i en ny heltidsstilling som fysisk trener.

I tillegg til trenerne blir fysioterapeut Helene Moa, lege og mental trener Marianne Pettersen og materialforvalter Henning Aamodt med videre.

— Klubben er utrolig godt fornøyd med dette støtteapparatet som må være noe av det aller ypperste i norsk fotball. Spesielt når det kommer til kompetanse på så mange fagfelt. Vi skal tilrettelegge for at spillerne presterer og utvikler seg videre. I tillegg er Monica Knudsen med videre som utviklingssjef, sier en fornøyd sportssjef Eli Landsem.

Powered by Labrador CMS