Når rettssaken går i Oslo tingrett risikerer mannen i 40-årene å bli dømt til forvaring for drap på moren i 60-årene.
Når rettssaken går i Oslo tingrett risikerer mannen i 40-årene å bli dømt til forvaring for drap på moren i 60-årene.

Mann i 40-årene risikerer forvaring etter at moren ble funnet drept på Sofienberg

Politiet rykket ut til leiligheten på Sofienberg etter en bekymringsmelding fra helsepersonell i fjor høst. Der fant de en kvinne i 60-årene drept. Kort tid etter ble sønnen siktet for drapet. Nå er det tatt ut tiltale der sønnen kan få forvaring hvis han kjennes skyldig.

Publisert

— Oslo politidistrikt mottok opplysninger som ledet til at en voksen kvinne ble funnet død på en adresse i Oslo, het det i en pressemelding fra politiet i september i fjor høst.

I ettertid har det kommet frem at adressen var en leilighet på Sofienberg. Kort tid etter ble den drepte kvinnens sønn pågrepet av politiet et annet sted i Oslo.

Knyttet seg tidlig til drapshandling

— Det var legevakta som kontaktet politiet fordi han hadde vært i kontakt med legevakta. De ble bekymret for moren, og da de ikke fikk kontakt med henne, kontaktet de politiet, sa Grete Lien Metlid i Oslo-politiet to dager etter pågripelsen.

Forhold på stedet der kvinne ble funnet død gjorde også at politiet raskt slo fast at det dreide seg om et drap. Tidlig i politiavhør knyttet også sønnen i 40-årene seg til drapet på moren i 60-årene.

I tiltalen som nå er tatt ut har påtalemyndigheten tatt forbehold om at påstand om forvaring kan bli nedlagt, skriver NTB. Mannen er også tiltalt for besittelse av mindre mengder amfetamin og cannabis.

VårtOslo har tidligere skrevet at leiligheten der kvinnen ble funnet drept ligger på Tøyen. I følge tiltalen som er tatt ut er drapsstedet en leilighet på Sofienberg.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS