Liften på stigebilen ble sendt til værs, men gjorde ikke nytten. En hakapik og en håv var til slutt det som gjorde susen.

Denne krabaten utløste omfattende redningsaksjon

Brannvesenet måtte sent lørdag kveld rykke ut til Frogner og iverksatte der, med fem mann, en redningsaksjon litt utenom det vanlige.

Publisert

Oslo 110-sentral meldte om hendelsen klokken 23.11. Da skrev de at det var en svane som hadde satt seg fast i en takrenne i Neuberggata.

Utrykningsleder Torgeir Oskarsen i Oslo brann- og redningsetat kunne overfor VårtOslo på stedet imidlertid konstatere at det var snakk om en langt mindre fugl som hadde satt seg fast, en svale – ikke en svane.

– Vi prøver å få den løs, fortalte utrykningslederen mens øvrig mannskap var i sving. 

Det er i Neuberggata på Frogner at den lille svalen har satt seg fast i takrenna.

Gikk ikke med stigebil

Liften på stigebilen var da på vei opp mot taket med to mann.

– Vi har mannskap også i bakgården, fortalte Oskarsen. Forsøket på å ta seg opp og frem til svalen via forsiden på bygget ble resultatløst, og dermed måtte innsatsen i bakgården heller forsterkes. 

– Det gikk ikke å få den ned med stigebil, så da tok vi en hakapik, fikk bøyd øverste del av takrenna i fjerde etasje og sto klar med en håv ved bunnen av takrenna. Da bar det ned, og fuglen landet greit i håven, kunne utrykningslederen fortelle om den noe uvanlige redningsaksjonen som totalt fem mannskap fra brannvesenet deltok i. 

Den lille, svarte svalen hvilte seg på grønne blader for å komme seg til hektene.

Hvilte i det grønne

– Vi la fuglen i busken og håper den kommer seg raskt. Den så fin og uskadd ut i alle fall, fastslo Oskarsen da brannvesenet like før midnatt var i ferd med å avslutte innsatsen på stedet.

Svalen lå da rolig og hvilte på noen grønne blader i forsøk på å komme seg til hektene igjen.

Powered by Labrador CMS