24 arbeidere ble evakuert fra tunnelen som stod i brann i industrianlegg på Alnabru.

24 personer måtte evakueres fra brennende tunnel på Alnabru

En brann inne i en tunnel på Alnabru førte til at 24 arbeidere måtte evakueres. Brannen er nå under kontroll, men det er fortsatt en del røyk i området.

Publisert

Det har lørdag ettermiddag brent i et anleggsområde inne i en tunnel, sør for E6 på Alnabru. 

Politiet meldte først om at det befant seg elleve arbeidere inne i tunnelen mens det brant, som oppholdt seg i et sikkert rom.

– Alle arbeidere som har vært inne i tunnelen er nå evakuert ut og i sikkerhet. Ingen er kommet til skade. Totalt er 24 personer evakuert, opplyste operasjonsleder Gjermund Stokkli pressen om klokken 16.30.

Det er mye røyk i området lørdag ettermiddag.

Like etter klokken 17 melder politiet om at brannvesenet har kontroll på brannen, og at tunnelen nå luftes ut. Det er fortsatt en del røyk i området.

Batteri på fire tonn i brann

Brannen oppsto omtrent 150 meter inne i tunnelen i et stort batteri, ifølge brannvesenets innsatsleder Knut Halvorsen.

– Det er et ganske stort batteri på ca. fire tonn. Vi kommer til å ta med entreprenøren inn, og så legger vi en plan for hvordan vi skal få batteriet i et vannbad. Det vil enten skje inni tunnelen, eller så frakter vi batteriet ut av tunnelen og legger det i et vannbad. Der skal det ligge i 48 timer, forklarer han.

Det kommer til å ta noen timer å lufte ut all røyken fra tunnelen.

Stubberudtunnelen hører til utbyggingen av det nye vannledningsnettet i Oslo. Tunnelen er ifølge Avisa Oslo hovedriggområdet for den 11 kilometer lange rentvannstunnelen som skal gå mot Huseby i Vestre Aker. 

Det er Oslo kommune og AF-gruppen som jobber i tunnelen. Den ligger rett ved E6 ved Alnabru, men trafikken ble ikke berørt av brannen eller all røyken.

Vanskelig slukkearbeid

Innsatslederen sier slukkingen var vanskelig.

– Det er en krevende prosess. For dette her er ikke engang en tunnel, det er en gruve. Det er ett hull inn og ett hull ut, og vi skal jobbe inn der røyken kommer ut, sier Halvorsen.

Like etter klokken 17 meldte politiet om at brannvesenet har kontroll på brannen.

Innsatsen til brannmannskapene preges også av at det er lange avstander med røyk. Derfor ble det først sendt inn røykdykkere for å rekognosere.

Politiet kommer nå til å jobbe for å finne årsaken til brannen. Det kommer også til å ta noen timer å lufte ut all røyken fra tunnelen.

Det er ikke meldt om skadde, men de evakuerte vil bli sjekket av helsepersonell.

Det veltet mye røyk ut, og beboere i Haugerudhagan like ved ble bedt om å lukke dører og vinduer på grunn av den giftige røyken.

Politiet meldte om hendelsen klokken 15.47. Powered by Labrador CMS