Påmeldingen til Kulturskolen har åpnet, og kulturbyråden lover at flere tusen flere elever skal få sjansen til å danse, synge eller spille de neste årene.

Nå kan man søke om plass i den kommunale kulturskolen. Tilbudet utvides med 5000 nye plasser i årene som kommer

— Det skal være rom for alle barn i kulturskolen. Uansett hvor man bor i byen eller hvem foreldrene dine er, sier kulturbyråd Omar Samy Gamal.

Publisert

Oslo kulturskoles mange undervisningssteder rundt omkring i byen, får barn og unge tilbud i fagene dans, teater, visuell kunst og musikk.

Kulturskolen underviser i dag rundt 9.000 elever fordelt på 4000 ordinære plasser og 5000 plasser i samarbeid med korps og andre kulturorganisasjoner. Over 90 steder i byen undervises det i kulturfagene.

1000 nye plasser til høsten

I løpet av de neste årene skal det komme 5000 nye plasser. Allerede til høsten kommer det 1000 nye plasser på Manglerud kulturstasjon. i 2023 åpner Voldsløkka kulturstasjon, som er under bygging nå, samtidig planlegges både Mortensrud og Trosterud kulturstasjon.

-- Det skal være rom for alle barn i kulturskolen. Uansett hvor man bor i byen eller hvem foreldrene dine er. De neste årene bygger vi ut kulturskolen, for å få med flere og skape flere lokale fellesskap for kultur, sier kulturbyråd Omar Samy Gamal i en pressemelding fra kulturetaten i Oslo kommune.

Ulik dekningsgrad fra bydel til bydel

Kulturskolen finnes i alle bydeler, men det er ulik dekningsgrad. Ser man på antall barn og unge som går i Kulturskolen, er bydel Alna langt nede på lista med en dekningsgrad på to prosent, mens bydel St. Hanshaugen har elleve prosent dekning.

Kulturskolen samarbeider med både frivillige og profesjonelle aktører, og har nylig inngått samarbeid med Munchmuseet og Kunstnerens hus om et tilbud i visuelle kunstfag.

Over 200 pedagoger innenfor alle kunstfag er tilknyttet skolen. Oslo kulturskole er eid av Oslo kommune eier og omfattes av opplæringsloven.

Her er noen av Kulturskolen-tilbudene:

  • Billedkunst og maleri i det nye Munchmuseet og på Kunstnernes Hus. Barna får komme tettere på kunst og kunstneren.
  • Dataspill og 3D-kurs. Her lærer man å lage egne dataspill-figurer i digitalt og fysisk form.
  • Tegnefilm og animasjon. Et kurs hvor man med bruk av enkle metoder og verktøy lærer å lage animerte filmer.
  • Skulpturbygging og tegning, i og rundt Vigelandmuseet.S
  • Musikkproduksjon på PC. Hvor man lærer å lage og produsere sanger sammen. I løpet av kurset får man også besøke et profesjonelt musikkstudio, og lære oss å mikke opp ulike instrumenter.
  • Bandskole. Her får man får prøve seg på sang, gitar, bass, trommer og keyboard. Og man får spille gamle og nye låter fra ulike sjangre.
  • Undervisning i over 30 instrumenter, blant annet trommer, piano og saksofon.
  • Flere ulike dansestiler hvor man lærer teknikk og koreografier, i blant annet streetjazz, hip hop, break, samtidsdans og klassisk ballett.
  • Improteater, et kurs hvor man får sceneerfaring og lærer teatersport og improvisasjon. Et kurs med lave skuldre hvor man får prøve seg frem sammen med andre.
  • Workshop i monolog. Et kurs for de som vil se nærmere på tekst og fremførelse av tekster.

Powered by Labrador CMS