DEBATT

Når man til slutt kommer seg på jobb, etter å ha stressa, venta og nærmest gitt opp, så går det ikke mange timer før man 'må begynne å tenke på' hjemreisen, sier Eivor Evenrud (AP).
- Når man til slutt kommer seg på jobb, etter å ha stressa, venta og nærmest gitt opp, så går det ikke mange timer før man "må begynne å tenke på" hjemreisen, skriver Eivor Evenrud (AP).

- Hva i all verden skjer med kollektivtrafikken og veiene i Oslo?

Jeg har bodd i Oslo i 24 år, og har aldri før opplevd så elendig tilbud og manglende informasjon som denne måneden. Og neida, politikere kan ikke vedta været. Men, som man sier i disse dager; Det må da gå an å planlegge!

Publisert

I deler av Oslo går det faktisk ikke an å komme seg til og fra jobb, eller noe som helst sted, med kollektivtrafikken om dagen. Og sånn har det vært helt siden linjer ble innstilt i sin helhet allerede 1. januar.

Seksten av de siste tjuefem dagene har det vært problemer. 

Har man i tillegg barn man skal levere og/eller hente i skole eller barnehage, er tidsklemma sprengt i det man går mot holdeplassen. Problemet er ofte at man IKKE VET at det kommer til å gå i dass denne dagen også. 

Manglende og feil informasjon

Det er ufattelig dårlig informasjon til de reisende, og ofte feilinformasjon. 

Senest i går sto det rundt 30 stykker på en holdeplass og venta på en buss som tavla sa kom om "6 minutter." Etter å ha stått der i 20 minutter, dukka neste avgang opp på tavla. Kom ikke en eneste buss, og i 9-tiden klarte jeg til slutt å se at "linjen er innstilt" i en mediesak. 

Når man til slutt kommer seg på jobb, etter å ha stressa, venta og nærmest gitt opp, så går det ikke mange timer før man "må begynne å tenke på" hjemreisen. 

For joda, vi får nok av påminnelser om at man MÅ PLANLEGGE og BEREGNE GOD TID. Men det går jo ikke opp dette her. 

Fortau har vært fulle av snø, og deretter speilglatte. Det saltes ikke, og strøs ikke. Unger som skal til skolen har farlige skoleveier, hvor de enten har måtte gå ut i veibanen eller tråkke i en halvmeter snø. 

Hvor er politikerne?

Jeg har sett Ruter har vært mye i media altså, men hvor i all verden blir det av politikerne i byen? Den eneste gangen jeg har sett byrådslederen si noe, er da han anbefalte hjemmekontor mandagen som var

Antall arbeidstimer som har gått tapt er trolig mange mange tusen, mens det i noen sektorer (f.eks i barnehager) trolig har blitt mye overtid. 

Det kommunikasjonsfaglige budskapet "vi planlegger for redusert tilbud" gir jo folk en tro på at man faktisk kommer seg et sted dagen etter, bare man PLANLEGGER.

Dessverre har det eneste mulige alternativet å planlegge for i januar vært å GÅ. 

Jeg har bodd i Oslo i 24 år, og har aldri før opplevd så elendig tilbud og manglende informasjon som denne måneden. Og neida, politikere kan ikke vedta været. Men, som man sier i disse dager; Det må da gå an å PLANLEGGE. 

Innlegget ble først publisert på forfatterens Facebook-side.Powered by Labrador CMS