20-bussen i retning Skøyen tok seg greit frem på vinterføret torsdag formiddag. Mandag var situasjonen en annen da linje 20 var blant linjene som var innstilt.

Kravene renner fortsatt inn til Ruter: – Ikke vært større forsinkelser til nå

Refusjonskravene etter mandagens snøvær fortsetter å strømme inn til Ruter og nærmer seg 800, men torsdagen har så langt ikke bydd på like kaotiske tilstander, ifølge administrasjonsselskapet for kollektivtrafikken i hovedstadsområdet.

Publisert

– I dag har ting gått relativt greit, det har ikke vært noen større forsinkelser, sier pressetalsperson i Ruter, Øystein Dahl Johansen, til VårtOslo torsdag formiddag.

Utfordringene som har vært torsdag, har vært utenfor Oslo.

– Det var en periode innstilt en del rundt Nittedal stasjon på grunn av veiforholdene. Etter salting kom trafikken greit i gang igjen. Utover det har det ikke vært større forsinkelser. Utover det har det ikke vært større forsinkelser, forklarer han.

– Vi følger situasjonen tett og oppdaterer ruter.no og Ruter-appen fortløpende, legger Dahl Johansen til.

Onsdag var antallet henvendelser knyttet til Ruters reisegaranti på over 700 etter mandagens forsinkelser da flere linjer var da opptil halvannen time forsinket og enkelte avganger måtte innstilles. Per torsdag formiddag hadde antallet refusjonskrav økt til 783 refusjonskrav.

Ruters reisegaranti innebærer at dersom man blir mer enn 20 minutter forsinket som følge av at kollektivtrafikken ikke var i rute, kan man søke om å få dekket alternativ transport inntil 750 kroner. 

– Kan bli aktuelt å legge om

Onsdag kveld kunne pressevakt Benjamin Øveraas fortelle til VårtOslo at Ruter i forkant av torsdagens meldte snøfall hadde hatt tett dialog med bymiljøetaten angående brøyting og hvor behovet vil være størst.

– Busselskapene som kjører for oss melder om å ha styrket bemanningen og er klare til å rykke ut med ekstrabusser på kort varsel, forsikret Øveraas.

– Dersom det blir spesielt vanskelig for busser å ta seg frem på en viss strekning, kan det bli aktuelt å legge om busstraseen til en omkjøringsrute på kort varsel. Informasjon vil da umiddelbart gå ut til våre kunder i form av avviksmeldinger i Ruter-appen og på ruter.no, la han til.

Pressevakten påpeker at det er krevende å opprettholde normal flyt i kollektivtrafikken under tungt snøfall.

Klargjør for kjetting

Bussene innenfor Ruters tilbud skal være skodd for snøværet, ifølge pressevakten.

– Alle bussene er til enhver tid utstyrt med dekk godkjent for kjøring på vinterføre. Det som skjer nå på høsten, er at operatørselskapet bytter ut dekkene på bussene sine med helt nye sett, slik at bussene skal kunne starte på vintersesongen med dekk som har minst mulig slitasje, sier Øveraas.

– Busselskapene klargjør også for å kunne montere kjetting på bussene. Å feste kjetting på busshjulene er en tidkrevende prosess som i seg selv kan bidra til forsinkelser. Dersom det blir nødvendig å benytte kjetting, er dette noe som monteres på et fåtall busser, som da kjører skytteltrafikk på den aktuelle strekningen, avslutter han.

Powered by Labrador CMS