Buss kjørte av veien på Mortensrud. 30.10.2023 Vinterens første snøfall skapte kaos i Oslo.
Leddbuss ved Mortensrud ble stående lenge i grøfta etter å ha sklidd av veien i vinterens første snøfall.

Trafikkaos til utpå kvelden: På Mortensrud ble leddbussen stående etter å ha sklidd av veien

– Den sto her for fem timer siden også, forteller en tipser om leddbussen som kjørte av veien på Mortensrud. Vinterens første snøvær skapte trafikkaos over hele byen, som varte til langt utpå kvelden.

Publisert

Mens snøen fortsatte å lave ned mandag ettermiddag og tidlig kveld, var det tildels kaotisk på enkelte veier i Oslo. Det var særlig tunge kjøretøy som busser og trailere som sleit på det glatte føret.

– Nå er det mye forsinkelser på de fleste veiene ut av Oslo. Hovedproblemet er jo i all hovedsak vogntog, sa trafikkoperatør Tale Eikeset i Vegtrafikksentralen øst til NTB ved 17.50-tiden.

Busser kjørte forbi holdeplasser

– De fleste kommer seg videre etter en stund etter å ha fått på kjetting, men det skaper jo enorme forsinkelser, sa Eikeset.

«Avrampa fra E6 utgående mot Furuset har vært stengt den siste halvtimen pga en buss med stans før rundkjøringa ved Jerikoveien. En leddbuss som måtte rygge sakset og står nå på tvers nederst i avkjøringen. Busselskapet jobber med å løse floken», meldte Oslo politidistrikt i en oppdatering like etter klokken 19.00. To timer senere var avrampa fortsatt stengt. 

«Det nærmer seg bedre tider også der. Busselskapet jobber med å fjerne den siste bussen og vi håper det er løst i løpet av den nærmeste timen», var likevel politiets melding da.

Snøkaos ved vinterens første snøfall. Busser kjørte forbi holdeplassen i krysset Fagerheimgata /Dælenenggata øverst på Grünerløkka. Foto: Tipser
Ved holdeplassen i krysset Fagerheimgata/Dælenenggata kjørte flere busser forbi i snødrevet.

«Ikke i trafikk»

Men det var ikke bare på de store veiene ut av byen bussene hadde store vansker med å komme frem, eller med å holde rutetider.

Ved krysset Dælenenggata og Fagerheimgata øverst på Grünerløkka fortalte tipsere at folk sto igjen på holdeplassen mens busser merket «Ikke i trafikk» kjørte forbi.

Leddbuss ble stående

Allerede mandag morgen oppfordret Oslo-politiet folk til å la bilen stå. Utover dagen kom det også mer snø enn varslet flere steder.

På Mortensrud sklei en leddbuss av veien, og ifølge VårtOslos tipser ble den stående der lenge.

Leddbuss skled av veien ved Mortensrud i vinterens første snøfall. 30.10.2023 Foto: Roger Malmstein
Leddbussen som skled av veien ved Mortensrud skal ha blitt stående i timesvis.

– Ingen busser virket som var i trafikk fra Mortensrud T-bane. Denne bussen stod her for fem timer siden også, forteller fotograf Roger Malmstein.

– Det har jo kommet ganske mye snø, kanskje mer enn vi hadde regnet med. Og det er de vanlige stedene hvor det oppstår problemer, sa Eikeset i Vegtrafikksentralen.

Hektisk hos dekkforhandlere

– Det er helt klart en del som fremdeles kjører på sommerdekk, og som har trodd at dette går bra, påpekte trafikkoperatøren.

Ved flere av byens dekkforhandlere ble det foretatt dekkskifter i et rasende tempo da VårtOslo tok runden. Etternølerne med dårlig skodde biler sto i kø for å få på vinterdekk.

– Jeg regner med at vi har skiftet dekk på over 100 biler før dagen er over. På fredag hadde vi 125 biler og på lørdag hadde vi 90, fortalte Goran Ibrahim ved Økern Dekksenter tidlig mandag ettermiddag.

På E6 sørover ved Skulleruddumpa sto trailere stille i en lange oppoverbakken mens personbiler kjørte slalåm mellom dem.

«Tungberger er på vei, men det kommer ikke til å løse seg med det første, opplyste politiet i rushtrafikken mandag ettermiddag».

Powered by Labrador CMS