Alle rutebusser i trafikk var på et tidspunkt innstilt fra Ruters hold onsdag.

Busstrafikken i gang igjen: – Håper at forsinkelsene avtar

Ruter satser på at alle busslinjer skal være i full drift igjen i løpet av onsdagskvelden.

Publisert

Etter at Ruter tidligere onsdag meldte at det var full stans for alle busslinjer, er situasjonen onsdag kveld i ferd med å bedre seg, ifølge det koordinerende kollektivtrafikkselskapet i hovedstaden.

Busstrafikken er i gang igjen i all hovedsak, men køer og dårlig fremkommelighet fører til forsinkelser, melder Ruter.

Hele bussflåten sto stille som følge av store mengder snø og vind, ifølge selskapet.

– Vi håper alle busslinjene vil være i full drift i løpet av kvelden, og at forsinkelsene avtar. T-banens linje 1 er innstilt i sin helhet. De andre linjene kjører med redusert kapasitet. Trikkene går som normalt, sier kommunikasjonssjef i Ruter, Sofie Bruun.

Fra garasje til startholdeplass

De første busslinjene begynte å gå igjen klokken 15.00, og klokken 18.00 var de aller fleste i drift.

«Alle tilgjengelige busser er tatt i bruk, og på enkelte linjer kan det være avganger som blir kjørt med busser som har mindre kapasitet. Bussene kjører fra garasjene til startholdeplass, og når det er et utfordrende trafikkbilde – blir det forsinkelser», heter det videre fra Ruter.

T-baneutfordringer

I oppdateringen fra det koordinerende kollektivtransportselskapet påpekes det at også T-banen har hatt utfordringer med fremkommeligheten onsdag og kjører med redusert kapasitet på enkelte linjer. 

– T-banens linje 1 er innstilt i sin helhet. De andre linjene kjører med redusert kapasitet. Trikkene går som normalt, sier Ruters kommunikasjonssjef.

Videre understrekes det at trikkene har gått hele dagen, men at vanskelige føreforhold og feilparkerte biler, har ført til forsinkelser også for trikkene.

Folk i kø på trikkeholdeplassen på Jernbanetorget. Kraftig snøvær har ført til mange problemer i kollektivtrafikken onsdag.

Klar oppfordring

Ruters klare oppfordring er fremdeles å beregne god tid og følge med på oppdatert reiseinformasjon i appen og på ruter.no – også når torsdagen kommer.  

Selskapet melder videre nemlig at de forventer noe redusert kapasitet også torsdag. 

«Ikke reis hvis du ikke må», er fortsatt beskjeden Ruter deler på egne nettsider og i app og står som gjeldende ut dagen, den 17. januar.

Meldingen som møter Ruters appbrukere er klar.



Powered by Labrador CMS