På Filipstad kan du låne fritidsutstyr helt gratis, når som helst på døgnet.

Åpner selvbetjent utstyrssentral på Filipstad. Her kan barn og unge låne fritidsutstyr gratis

Torsdag gjenåpner en selvbetjent utstyrssentral på Filipstad. Her kan barn og unge selv låse seg inn for å låne skateboard, sparkesykler, rulleskøyter og annet utstyr. — Målet er å gjøre aktiviteter tilgjengelige for barn.

Publisert

Gjennom BUA på Filipstad skal barn og unge kunne låne det de måtte ønske av utstyr for diverse aktiviteter, helt gratis.

— Vi ønsker å inkludere flere lavinntektsfamilier. Det kan være en stor investering å inkludere barna sine i det sosiale, forteller Monica Vogt, som leder prosjektet.

Omtrent 1500 utlåninger på Filipstad i fjor

Utstyrssentraler fra BUA finnes over hele landet. Da BUA på Filipstad åpnet i mai fjor var dette den første i landet som var selvbetjent. Man låser opp lageret med mobiltelefonen.

— Vi hadde omtrent 1500 utlåninger i hele fjor bare på Filipstad. BUA der var definitivt den mest populære BUA i Oslo, forteller Vogt.

Etter et stengt vinterhalvår åpner BUA på nytt igjen, og satser på en like stor suksess i år som i fjor.

BUA på Filipstad har et bredt utvalg av fritidsutstyr, også beskyttelsesutstyr som hjelmer.

— Utstyret ble liggende uten at det ble brukt

Tanken bak selvbetjeningen i BUA var å kunne redusere forbruk på utstyret.

— Med begrensede åpningstider ble mye av utstyret liggende på lager uten at det ble brukt, sier Vogt.

Ved at BUA ikke krever bemanning på kveldene, kan barn og unge komme når de selv måtte ønske for å låse seg inn og låne utstyr.

— Apper gjør ting enklere. Det å kunne satse på teknologien er både smart og rimelig, sier Vogt.

— Får ikke en krone

Investeringene kommer blant annet fra fra stiftelser som Sparebankstiftelsen og Tilskudd til inkludering av barn og unge. Vogt synes likevel det er synd at Oslo kommune ikke ønsker å satse mer på dette.

— De applauderer og heier på oss, men det er ikke satt av en eneste krone til dette prosjektet. Vi skulle gjerne hatt en selvbetjent utstyrssentral i hver bydel, sier Monica Vogt.

Powered by Labrador CMS