OVERBLIKKET

Brian Ihnacak julber for scoring i gamle Jordal Amfi. Tsjekkeren spilte for Vålerenga sesongen 2014/15 og ble toppscorer i ligaen.
Brian Ihnacak julber for scoring i gamle Jordal Amfi. Tsjekkeren spilte for Vålerenga sesongen 2014/15 og ble toppscorer i ligaen.

- Bør Vålerenga hente tilbake Brian Ihnacak? Han drar på årene, men ville fortsatt herjet foran Klanen

Silly season del 2: Den langsomme vandringen i stillhetens ørken, den årstiden uten is fortsetter. Det skjer ikke mye, men litt. Litt etter litt bygger Frikk Juell & Co. opp Vålerengas lag til kommende hockeysesong.

Publisert

Colin Spaberg Olsen, Thomas Olsen, Filip Lalande og Jørgen Karterud har alle signert nye kontrakter. Av de må jeg få påstå at Karterud nok er den viktigste signeringen.

Ikke noe stygt om de andre altså, bevares, absolutt ikke. Men Jørgen Karterud avgjør kamper oftere. Thomas Olsen har potensialet, men har ikke helt klint til for fullt enda. Jeg sitter liksom på kanten av stolen og venter på det.

— Skrint på backplass

Thomas har gitt oss noen skikkelige oppturer, og det er ingen andre i troppen som jubler så ekte med hele kroppen når det skjer, men hva om han begynner å gjøre det oftere?

Med disse fire sikret for neste sesong har vi sju forwards i troppen. De andre tre er kaptein Tobias Lindström, Calle Spaberg Olsen og nylig ankomne Pontus Finstad. Det er litt tynt, men vi har nesten bare snubla inn i mai.

På backsiden er det enda skrinnere. Kalle Ekelund, Daniel Sørvik og bamsen Villiam Strøm er beholdningen så langt.

Kikker vi helt bakerst finner vi Steffen Søberg og Tobias «Tuben» Johansen Breivold. «Tuben» er for øvrig sønn av den gamle helten Tom Johansen (6 NM-gull).

12 spillere kan synes litt tynt. Men ikke på det tidspunktet her, ikke i Vålerenga. Vålerenga skynder seg sakte uansett hvor utålmodige vi andre er.

— Håper vi kan lokke Tommi Taimi til å bli

Jeg skulle for eksempel selvfølgelig ønske at poengmaskinen Tommi Taimi som kom sist sesong hadde signert en 5-års kontrakt, men jeg får bare smøre meg med tålmodighet og håpe Frikk Juell har en stor nok pengesekk og gode rammer som lokker Taimi til å slå seg ned her.

Finske Tommi Taimi har blitt en av Vålerengas viktigste spillere. Spørsmålet er hva som kan lokke backen til å bli i østkantklubben.
Finske Tommi Taimi har blitt en av Vålerengas viktigste spillere. Spørsmålet er hva som kan lokke backen til å bli i østkantklubben.

30 år gamle Taimi gjorde 24 poeng (8/16) på 16 kamper og spilte med en energi det er lenge siden vi har sett i aksjon over tid fra St. Hallvards menn.

Og hva med Brian Ihnacak? Begynner å dra på åra, men hadde fortsatt herja i ligaen vår.

Så et lite hjertesukk…

Landslaget.

Jeg er veldig ambivalent til dette med landslaget, æren å spille for landet og så videre. Alt det der er kjekt og greit. Og spillerne sier så. Da må vi vel stole på dem.

— Tobbe er vaksinert mot skader

Men det er ikke kjekt når de kommer hjem skadet. Sist nå for en drøy uke siden, Jørgen Karterud. Han kom ikke hjem i rullestol, men allikevel en skade stor nok til at VM ikke ble en realitet for ham. Jeg er egoistisk nok på vegna av Vålerenga til å synes det er veldig lite kult.

Skal vi sende folk til landslaget må det være karer som er lagd av betong, som tåler en liten atombombe. Sånn som Tobias Lindström. Jeg sier ikke at Karterud er «kjeks», det er han ikke, men «Tobbe» er jo vaksinert mot skader (bank i bordet!). Jeg blir liksom ikke helt nervøs av ta han drar på seg drakta og kriger for konge og fedreland.

Jeg hadde revet ut neglene om Daniel Sørvik med sin skadehistorikk skulle få en ny sjanse på landslaget som eksempel.

Kan man ikke sende halve Frisk Asker dit i stedet? De forsøker jo desperat til ingen nytte å få oss til å hate dem. Da kan de heller legge Petter Thoresen for hat når det blir rullestolhockey i garderoben i pengebingen der ute.

Nei da, jeg ønsker ikke skader på noen. Det er ikke hyggelig. Vi skal vinne uten at folk må gå på krykker for at det skal skje.

Men heller dem enn oss.

Og sånn er det med den saken.

Heia Norge?

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Les flere Overblikk her.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS