Oslo kommune tapte nok en gang rettssak i kjølvannet av Boligbygg-skandalen

Boligbygg overbetalte da bygården i Grønnegata 21 ble kjøpt, mente Oslo kommune og krevde penger tilbake fra selgeren. Nå har kommunen tapt søksmålet to ganger - både tingretten og lagmannsretten avviser kravet.

Publisert

Oslo kommune krevde inntil 17 millioner kroner i søksmålet. Men det er eiendomsinvestor Remi André Lund som går seirende ut av saken, skriver Dagens Næringsliv.

Det kommunale foretaket Boligbygg kjøpte bygården i Grønnegata 21 for 93 millioner kroner i 2017. Så avslørte Dagens Næringsliv en helt hodeløs kjøpskarusell i det kommunale foretaket.

Revisjonsrapport dannet grunnlag for søksmål

Dermed hyret Oslo kommune revisjonsfirmaet Deloitte til å granske en lang rekke eiendomskjøp gjort av Boligbygg. I revisjonsrapporten mente Deloitte at det var betalt alt for mye for bygården.

Det dannet grunnlag for søksmålet Oslo kommune tok ut mot eiendomsselskapet til Remi André Lund. Kommunen krevde å få tilbake 17 millioner kroner. Men tapte i tingretten.

Nå har Borgarting lagmannsrett behandlet ankesaken og kommet til mer eller mindre samme resultat som tingretten - Oslo kommune får ikke tilbake en eneste krone av kjøpssummen for Grønnegata 21.

Powered by Labrador CMS