Oslo 20230608. Nødetatene rykket ut etter en melding om en mann som følte seg uvel etter å ha fått noe flytende på armen. Det etterforsker om noen har blitt utsatt for et giftig stoff.
En tenåringsgutt er siktet for å ha utsatt allmennheten for fare etter at det ble funnet et giftig stoff i en leilighet på Bøler.

Tenåringsgutt siktet etter funn av giftig stoff i boligområde på Bøler

En tenåringsgutt er siktet for å ha utsatt allmennheten for fare etter at det ble funnet et giftig stoff i en leilighet i en blokk på Bøler torsdag.

Publisert

Fredag morgen sier krimleder Eivind Håndstad til Dagbladet at politiet har jobbet på stedet gjennom natta.

– Vi har startet innledende avhør av siktede, sier Håndstad.

Politiet skal trolig fortsette med avhør fredag. Håndstad ønsker foreløpig ikke å uttale seg om hva som har kommet fram i det innledende avhøret.

Politiet har i tett dialog med helsevesenet gjort undersøkelser og sanering på stedet, og det var fredag morgen vurdert å ikke være fare for andre beboere i området, opplyser politiet.

Følte seg uvel

– Vi er ferdige med saneringen i fellesarealene. Det betyr at øvrige beboere og naboer kan bevege seg som normalt, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæther i Oslo politidistrikt til NTB torsdag kveld.

Ifølge NRK skal tenåringsgutten ha følt seg uvel noen timer etter at han fikk et flytende stoff på armen. Politiet ble varslet om saken ved 16-tiden torsdag.

Ekstremt farlig

Innsatsleder Tore Barstad sier at politiet har fått svar på prøver «som er slik de har fryktet».

Ifølge Barstad er det aktuelle stoffet «ekstremt giftig».

– Dette er et stoff vi betegner som ekstremt giftig og veldig farlig. Når vi får slike telefonhenvendelser, finnes det prosedyrer for hvordan vi skal hente ut en pasient, rense ham og frakte til sykehus på en sikker måte.

Oslo 20230608. Innsatsleder Tore Barstad på stedet etter en mann som følte seg uvel etter å ha fått noe flytende på armen. Det etterforsker om noen har blitt utsatt for et giftig stoff.
Innsatsleder Tore Barstad vil ikke gå inn på om det aktuelle stoffet kan knyttes til bruk i terrorhandlinger.

– Bare fantasien setter grenser på hva det kan brukes til. Her er det noen som har gjort noe som ikke har vært lurt og havnet i en knipe, sier innsatslederen.

Politiets sikkerhetstjeneste er gjort kjent med saken. Det bekrefter pressevakt Martin Bernsen, men han ville torsdag kveld ikke kommentere saken ytterligere.

Forskere åpnet laboratoriet

Stoffet er sendt til analyse til Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), som har hasteåpnet sitt laboratorium.

Pressevakt Kathinka Bratberg ved FFI sier til NTB at de ikke kommenterer pågående undersøkelser. Hun vil heller ikke svare på når de har et svar på sine analyser.

Da politiet fikk melding om hendelsen var det tre personer i leiligheten, og én av dem opplyste å ha fått dette stoffet på seg. De tre personene har blitt undersøkt av helse, og tilstanden til alle tre skal være god.

Powered by Labrador CMS