Oslo 20150505.Samuel Steinmann gravlegges på den jødiske gravlunden Helsfyr gravlund. Steinmann var en av fem norske jøder som overlevde Auschwitz-Birkenau under andre verdenskrig, og som tidsvitne har Samuel Leon Steinmann vært svært viktig for vår nasjon. Forstander i Det Mosaiske Trossamfund Ervin Kohn er til stede.
Ervin Kohn er tidligere leder av Det mosaiske trossamfunn. Han mener det ikke er noen grunn for å ikke etterforske saken, der et hakekors ble hengt opp på Hasle, søndag formiddag.

Israel-flagg med hakekors var hengt opp på Hasle: – En mulighet til å vise at man tar antisemittisme på alvor

Søndag formiddag hang et israelsk flagg med hakekors over noen siloer på Hasle. Politiet sier de skal vurdere om dette er en sak som skal etterforskes på mandag. Det mosaiske trossamfunn mener det ikke burde være noe spørsmål om saken skal etterforskes. 

Publisert

Ved 12 tiden søndag ble et flagg som minner om det israelske flagget, men med et hakekors på, fjernet fra noen siloer på Hasle, av politiet.

Det var NRK som meldte om hendelsen først. 

Flagget var blått og hvitt med et hakekors der davidsstjernen vanligvis er på det israelske flagget. Politiet mottok melding om flagget klokken 11:03.

– Vi har lite informasjon om det nå. Politiet vurderer videre om det opprettes sak på dette, fortalte operasjonsleder Bjarne Pedersen til NRK.

– Opplagt at det må etterforskes

Ervin Kohn er tidligere leder i Det mosaiske trossamfunn, og mener det ikke er noen grunn for å ikke etterforske saken.

– Dersom vi har nulltoleranse mot antisemittisme slik statsministeren har sagt, er det ingen grunn til at politiet ikke skal etterforske, eller at påtalemyndigheten ikke skal påtale, skriver Kohn på Facebook.

– Dette er nok en mulighet for påtalemyndigheten til å vise at man tar antisemittisme på alvor, og at man ikke har berøringsangst for fenomenet, fortsetter han.

Det er uvisst hvor lenge flagget hang før det ble fjernet. 

– Politiet sier de skal vurdere å etterforske dette, og fra vår side er det opplagt at det må gjøres, uttaler Renan Bahar, nåværende styreleder i Det mosaiske trossamfunn, til NRK.

Til pressen sier operasjonsleder Pedersen at de har tatt flagget i beslag, og at det vil bli vurdert på mandag om dette er en sak som skal etterforskes videre.

– Den grunnleggende tryggheten trues

Det mosaiske trossamfunn publiserte mandag en pressemelding der de blant annet skrev om at jøder i Norge har fått skåret opp barnevognhjul og blitt vekket på natten av noen som prøvde å åpne inngangsdøren.

«Den grunnleggende tryggheten vi alle skal føle i våre egne hjem, trues som resultat av slike angrep», skriver trossamfunnet.

Har økt beredskapen i Oslo

Tidligere denne uka ble politimannskaper fra hele landet beordret til hovedstaden for bistand, i frykt for uro i forbindelse med krigen mellom Israel og Hamas.

Seksjonssjef ved politidirektoratet, Jørn Schjelderup, fortalte da at konflikten allerede hadde ført til at politiet måtte øke beredskapen ved ambassader og jødiske og palestinske samlingssteder.

Powered by Labrador CMS