Sagene Bok og Papir er en 80 år gammel bokhandel.

Ute etter påskelesning? Dette er de uavhengige bokhandlene i Oslo

Har du påskelesningen i boks? Hvis ikke kan du ta turen til en av de bokhandlene i Oslo som driver uavhengig av de store bokhandel-kjedene.

Publisert

Det er en kjensgjerning at større selskaper som ARK og Norli har de desidert største inntektene i bokbransjen. Om du skulle ha lyst til å støtte en av bokhandlene som driver uavhengig av disse, har Oslo et par alternativer til deg.

Bislet Bok

Bislet Bok i Thereses gate på Bislett, ligger trygt plassert rett ved trikkelinja. "Bislet", som bokhandelen kalles av de ansatte, er et lite "hull i veggen" stappfullt av litterære skatter.

Bislet er kjent for å ha svært gode tilbud, særlig på klassikere og filosofi. Her kan du finne Dostojevskij og Camus med priser langt under 100 kroner.

Dette er et godt sted å handle på tilbud, da hovedattraksjonen er et stort bord i midten, hvor alle bøkene er på tilbud. Når VårtOslo besøker bokhandelen, er det filosofibøker og klassikere som utgjør brorparten av tilbudsbordet.

Du finner også en egen hylle hvor de ansatte anbefaler sine favoritter.

Per Magnussen Bok & Papir

Langs Ullevålsveien finner du tradisjonsrike Per Magnussen Bok & Papir. Her er prisene noe mer stive, litt nærmere det du vil finne i en ordinær bokhandel, men de har også et stativ med tilbudsbøker. Også dette er et slags hull i veggen, men handelen har litt mer plass en på Bislet.

Per Magnussen er den eldste av disse tre, etablert for over 100 år siden, i 1916, og har vært en fast institusjon i området siden.

Per Magnussen på St. Hanshaugen har et klassisk, nesten fransk utseende.Tronsmo Bøker og Tegneserier

Med en liten spasertur nedover mot sentrum, finner du en mastodont i det litterære Norge. Tronsmo i Universitetsgata ble stiftet i 1973, og ble i 2021 kåret til en av verdens beste bokhandler.

Butikken er kjent for ikke bare å ha et enormt utvalg av skjønnlitteratur, filosofi og sakprosa, men også for den store tegneserieavdelingen i underetasjen. Her må du nok ut med litt mer enn på de tradisjonelle bokhandlene, men det er vel kanskje verdt det - for uavhengighetens skyld?

Tronsmo bøker er kjent for å være et alternativ til de store bokhandlene.

Sagene Bok & Papir

Også på Sagene, en kort busstur unna sentrum er det en uavhengig bokhandel. Dette er også en gammel traver; sjappa ble etablert for 80 år siden.

Her finner du allslags! Sagene er også kjent for sine dypgrønne handlenett med logo på. Om du går med nett fra Sagene, kommer du til å virke mer kultivert enn de fleste.

God påskelesning!

Powered by Labrador CMS