Kommunens brudd på stoppordre fra Fylkesmannen i arbeidet med mudring i Bestumkilen har gitt kommunen en bot på 200.000 kroner.

Oslo kommune ilegges bot på 200.000 for miljøkriminalitet i Bestumkilen

Kommunen overså ved flere anledninger stoppordre fra Fylkesmannen i forbindelse med mudringsarbeider i Bestumkilen. Nå får kommunen en bot på 200.000 kroner.

Publisert

I forbindelse med opprettelsen av den nye ro- og kajakkarenaen i Bestumkilen, ble det i 2017 og 2018 utført arbeider uten tillatelse. Etter klager på arbeidene vedtok Fylkesmannen i Oslo og Viken i mars 2018 at arbeidene var ulovlige og måtte stoppes umiddelbart.

Dette overholdt ikke Oslo kommune. I tillegg mente Fylkesmannen at kommunen benyttet seg av metoder i arbeidet som ikke var godkjent.

Les også: På et blunk var Frogner bydelen med størst arbeidsledighet

Brudd på flere vilkår

I forbindelse med etterforskningen, har politiet konkludert med at arbeidene var ulovlige. Resultatet er at kommunen har blitt ilagt et forelegg for overtredelsene på forurensningsloven på 200.000 kroner.

Ulovlige metoder ble brukte under mudringsarbeidene i Bestumkilen i 2018, mener oslopolitiet.

— I gjennomføringsperioden brøt tiltakshaver flere av vilkårene som var satt i tillatelsen fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Blant annet ble det benyttet et annen gjennomføringsmetode enn forutsatt, uten at dette ble varslet til Fylkesmannen, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt Kristin Ingeborg Rusdal.

Politiadvokaten viser også til at det ikke ble foretatt miljørisikovurdering av den endrede metoden eller iverksatt tiltak for å redusere forurensningsfaren.

— Dette er ille

— Det er ille at Oslo kommune blir tatt for brudd på forurensningsloven, sier Fremskrittsparti-politiker og medlem i bystyrets miljø- og samferdselsutvalg, Camilla Wilhelmsen, til VårtOslo.

— Det er ille at Oslo kommune blir ilagt foelegg for brudd på forurensningsloven, mener Camilla Wilhelmsen (Frp).

Allerede da saken først kom opp i medias søkelys i mai 2018, var Wilhelmsen bekymret for prosjektet.

— Vi advarte allerede i 2018 om at dette kunne være alvorlig miljøkriminalitet. Nå viser det seg at vi dessverre hadde rett, sier hun.

Det har torsdag ettermiddag ikke vært mulig å få noen kommentar til hvordan kommunen stiller seg til forelegget.

Powered by Labrador CMS