Sopran Ingvild Farestveit Hov synger ut for byrådslederen og nabene i Huitfeldts gate.

— Barna har fått en tryggere skolevei, det teller mye for oss, sier folk i Huitfeldts gate

Huitfeldts gates forvandling fra gjennomgangsåre for tungtrafikk til å bli en del av sykkelveinettet, var verdt en fest, mente beboerforeningen.

Publisert

Driftige Ruseløkka og Skillebekk beboerforening arrangerte i går åpningsfest da Huitfeldts gate ble gjenåpnet. Huitfeldts gate er nå blitt en del av sykkelveinettet i Oslo vest. Den forbinder Filipstad med Henrik Ibsens gate og Slottsparken.

— Det kan sies mye om sykkelveiutbyggingen i Oslo, men nå har barna her fått en mye tryggere skolevei. Det betyr mye for oss som bor her. Vi har også fått gjennom beboerparkering, noe vi har sloss for lenge, sier leder for beboerforeningen, Erik Karlsen.

Tone Rønning (t.v.) og Erik Karlsen i Ruseløkka og Skillebekk beboerforening

— Det var et veldig jag og rush her tidligere, spesielt om morgenen med masse biler som jaktet på parkeringsplass i gata vår, sier Tone Rønning, mens hun gjør klar for beboerfest og besøk av byrådsleder Raymond Johansen.

Takket for engasjementet

Johansen på sin side takker beboerne for engasjement i saken, og for at de plaget byens politikere til å få til en bedre trafikkløsning i Huitfeldts gate.

Byrådsleder Raymond Johansen tester ut sin nye favorittstol. Foto: Erik Aasheim

— Når barna får det tryggere, får alle som bor her det bedre, sier Johansen. Han hyller samholdet blant beboerne og trakk fram det fine i at folk er tydelige på at de er glade i gata si. Gata med det litt vriene navnet, Huitfeldts gate.

Gata har fått navn etter sjøhelten Iver Huitfeldt og ble anlagt i 1875.

Nå kan biler og sykler og fotgjengere igjen dele Huitfeldts gate. Gjenåpningen ble markert med gatefest. Foto: Anders Høilund

Var en håpløs gjennomgangsåre

— Vi har ikke hørt noen lokale protester mot beboerparkeringen. Alle forretninger i Huitfeldts gate baserer seg seg på lokale kunder. Vi kjører ikke, men går til og fra Joker med handleposene våre. Behovet for parkering ved varelevering er også løst. Jeg har bodd her i 43 år og sett Huitfeldts gate forandre seg fra en håpløs gjennomgangsåre med mye tungtrafikk, til det vi ser i dag. Det er mindre støy og bedre luft i dag enn før, sier formann Karlsen.

Der det er fest må det også være donuts.

Da planlegginga av nytt sykkelfelt i Huitfeldts gate startet, så vi hvor dårlig forfatning gata var i. Derfor tok vi grep, og nå er hele gata rustet opp. Behovet for varelevering og parkeringsplasser for handikappede er ivaretatt, og det er blitt enklere å sykle over den historiske jernbanebrua ved Reichweins gate, heter det i en mail fra byrådlederens kontor.

Lokale krefter sto for underholdningen

— Jeg håper dagens arrangement viser at det bor folk i disse bygårdene. Vi har et veldig godt og inkluderende bomiljø. Ingen andre steder hvor jeg har bodd, har jeg kjent så mange av naboene som her. I nummer 16, hvor jeg bor, har vi 47 boenheter, og jeg kjenner alle, mer eller mindre, sier sopran Ingvild Farestveit Hov. Akkompagnert av sin mor, Åse, på piano framførte Farestveit Hov Solveigs sang av Grieg, til stor applaus.

Åse og Ingvild Farestveit Hov sto for et flott og kortreist kulturinnslag på gatefesten. Foto: Anders Høilund

Cor Mio og dirigent Alfredo de la NuezJon Erland MadsenVika All Night Back Yard Band og ikke minst Ruseløkka skolekorps sto også for underholdningen.

Powered by Labrador CMS