Tom Roger Olsen rigger scenen før konsert med Asle Beck. — Konserten kan sees av alle, men jeg håper folk bidrar via Vipps, sier innehaveren av Olsen på Bryn.

Olsen på Bryn med konsertserie på nett. Asle Beck første artist ut

Skjenkestriden mellom Olsen på Bryn og næringsetaten er straks ferdig hos Fylkesmannen. Men innehaver Tom Roger Olsen har ingen planer om å gi opp. Nå fylles scenen på østkanten med artister som strømmes på nett.

Publisert

— Vi må tenke nytt i et forsøk på å overleve. Særlig fordi vi har vært uten skjenkebevilling så lenge, sier Tom Roger Olsen til VårtOslo.

Nå har koronapandemien også først til at musikk- og spisestedet Olsen på Bryn heller ikke har kunnet servere gjester mat. Håpet er å åpne igjen i løpet av kort tid.

Men uansett hva som skjer, har Olsen planlagt en serie nettkonserter med artister fra scenen på Oslos østkant. Første artist ut er Asle Beck lørdag 2. mai.

— Sårheten til Asle Beck traff meg

— Jeg er veldig fan av Asle Beck. Han fikk en ny giv med første konsert på Olsen og det er sårheten hans som treffer meg. Det er fine tekster. Popviser vil jeg egentlig kalle det. Men det er den sårheten som traff meg første gangen, sier Tom Roger Olsen.

Asle Beck står på scenen hos Olsen på Bryn lørdag kveld.

— Asle Beck var mitt førstevalg i den første konserten vi lanserer under nettsiden olsenlive.com. Lørdagens konsert er lansering av det nye konseptet, med Lars Eikanger som programleder for nettsendingen.

— Og vi fortsetter med disse konsertene på nett også når vi endelig får øl i krana og gjester i lokalet, sier innehaveren av musikstedet.

Elleve måneder er gått siden næringsetaten fratok Olsen på Bryn skjenkebevillingen etter fire eller fem feilføringer i arbeidslistene. Deretter brukte næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) og hennes avdeling åtte måneder på å behandle en klage fra Olsen.

— Forferdelig vanskelig tid

Nå har klagen gått videre til Fylkesmannen i Oslo og Viken, som varsler at saken snart er ferdigbehandlet. Da har det gått nesten et helt år siden musikkstedet på østkanten har kunnet servere alkohol.

— Det har vært en forferdelig vanskelig tid for oss. Men nå er jo plutselig alle andre i samme båt som oss. Vi var bare litt tidligere ute, sier Olsen lakonisk og ler.

— Alle kan jo se konserten med Asle Beck gratis på nettet lørdag. Men hvis folk ønsker å bidra, så setter vi veldig pris på det. Da kan man overføre penger på Vipps 90333. Det er jo mange i Facebook-gruppa Slå ring om Olsen på Bryn, og nå får jo folk noe igjen for pengene. Det er sånn jeg helst vil ha det, sier Tom Roger Olsen.

Konserten med Asle Beck og etterhvert andre artister kan du se på olsenlive via Youtube.

Powered by Labrador CMS