Fritidsbåter i båthavna til Kongelig Norsk Seilforening / Dronningen Marina utenfor Bygdøy.

Vil ikke gjøre Oslo til skatteparadis

Høyre-gruppelederen i Oslo avviser at de vil gjøre som i den Høyre-styrte nabokommunen Asker, der det vurderes å kutte den kommunale delen av formuesskatten.

Publisert

Det politiske flertallet i Asker kommune vurderer å kutte den kommunale formuesskatten, som betyr at formuesskatten kan bli redusert fra 1,1 til 0,4 prosent. Formannskapet i kommunen har vedtatt å hyre inn eksterne konsulenter til å utrede konsekvensene av å kutte eller fjerne skatten.

En foranledning er at Kjell Inge Røkke, som tidligere skattet til Asker, flyttet til Sveits. Med det forsvant over hundre millioner kroner av inntektene til kommunen.

– Ser ingen grunn

Høyre sitter med makten i både Asker og Oslo. Gruppeleder i Oslo Høyre, Merete Agerbak-Jensen, vil ikke blande seg inn i lokalpolitikken i Asker, men sier til Klassekampen at de i Oslo er mer opptatt av å gjøre noe med eiendomsskatten, som rammer flere.

– Oslo vil alltid være en hub for store næringsinteresser, og så kan en diskutere formuesskatten prinsipielt på et nasjonalt nivå. Der er vi mange som mener at den er altfor høy, og det bør man gjøre noe med, men å gjøre noe kommunalt i Oslo ser jeg ikke anledning eller grunn til akkurat nå, sier hun til avisen.

Ikke aktuelt i Bærum heller

Heller ikke i Bærum er dette tema, ifølge gruppeleder Morten Skauge i Bærum Høyre.

– Det har vært en diskusjon hos oss også, men vi har konkludert motsatt av det de tilsynelatende har gjort i Asker, sier han til nevnte avis.Powered by Labrador CMS