Fire personer ble lettere skadd da en elev truet ansatte med kniv på Brynseng skole tirsdag morgen. Foto: John Eeg / NTB scanpix

Fire lettere skadet etter at «meget ung elev» truet lærer med kniv på Brynseng skole

Fire personer er sendt til legevakta med lettere skader etter at en elev skal ha truet med kniv på Brynseng skole i Oslo.

Publisert

Det var litt over halv ni tirsdag morgen oslopolitiet fikk melding om at en elev truet en ansatt med kniv ved Brynseng skole. Politiet kom til stedet kort tid etterpå og fikk raskt kontroll på eleven.

— Dette dreier seg om en meget ung gutt, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Sven Christian Lie, til Vårt Oslo.

Han ønsker ikke å utdype alderen på eleven ytterligere.

Fire lettere skadet

Fire personer er lettere skadet og er sendt til legevakten etter hendelsen. Alle de fire skadde er ansatte ved skolen, og er lærere og miljøarbeidere

— Vi har foreløpig ikke helt oversikt over hendelsesforløpet, men vi foretar nå vitneavhør og tekniske undersøkelser på stedet, forteller operasjonslederen.

Brynseng skole er en av Oslos nyeste skoler og huser elever fra 1.-7. klasse.

Kniver lå framme

Kniven som ble brukt under trusselssituasjoen skal ha  vært en vanlig brødkniv og ligget framme på et kjøkken på skolen.

— Det lå flere kniver fremme på dette kjøkkenet. Vi er nå på stedet med flere patruljer og avhører vitner til hendelsen. Hvis noen har spørsmål ønsker vi også å ha en tilstedeværelse en liten stund etter hendelsen​​​​​​, sier innsatsleder Arve Røtterud i oslopolitiet til NRK Østlandssendingen.

Brynseng skole, hvor knivepisoden fant sted tirsdag morgen, er en skole for barn på 1.-7. trinn. Foto: QUB1 / Wikemedia Commons

Ifølge innsatslederen skal det ikke være snakk om knivskader på noen av de som er kjørt til legevakta.

— Gutten hogg ikke med kniven. Jeg understreker at det ikke er snakk om skader etter kniv, men skader etter stikk med gaffel og bitemerker, sier han til VG.

— De involverte blir ivaretatt

Etter morgenens hendelse har rektor Maria Tindberg send ut en sms til foreledre med lever på skolen. Her understreker hun at alle som var involvert blir tatt vare på av skolen.

— Som flere sikkert har sett i media har det vært en situasjon på Brynseng skole med en elev. Politiet og ambulanse har vært på skolen. Situasjonen er nå rolig og under kontroll. De som var i situasjonen er ivaretatt. Elever og ansatte ved Hasle har fått informasjon. Det var undervisning da situasjonen pågikk, så elevene har trolig kun fått med seg utrykningsbilene, skriver rektoren i tekstmeldingen.

Skoledagen for elevene fortsetter som vanlig.

Powered by Labrador CMS