En strålende fornøyd Osame Sahraoui etter 1-0 målet mot Strømsgodset.
En strålende fornøyd Osame Sahraoui etter 1-0 målet mot Strømsgodset.

Seier mot Godset. Vålerenga fortsetter den gode formen med null baklengsmål på fire kamper

Dag-Eilev Fagermos Vålerenga-lag ligger på tredjeplass i eliteserien etter 2-0-seieren mot Strømsgodset i kveld.

Publisert

Nettkjenning fra Osame Sahraoui og et selvmål av Niklas Gunnarson gir grunn til jubel i hovedstaden når Vålerenga klatrer oppover på tabellen.

De blåkledde viste angrepsvilje fra start og fikk uttelling etter halvtimen spilt ved Sahraoui.

Aron Dønnums hjørnespark ble stusset videre av Lars-Jørgen Salvesen og fant veien i mål etter å ha truffet beina til Gunnarson like før pause.

Det kunne blitt scoret flere mål i hjemmelagets favør, men med to baller i nettet og null baklengs på fire kamper gikk Vålerenga-spillerne fornøyde av banen.

Vålerengas Magnus Lekven t.h. og gjestenes Nicholas Mickelson under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Strømsgodset på Intility arena.
Vålerengas Magnus Lekven t.h. og gjestenes Nicholas Mickelson under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Strømsgodset på Intility arena.

Sterke i forsvar

– Jeg synes vi spilte en veldig bra 1. omgang, kanskje det beste vi har gjort, spesielt offensivt. Vi er ineffektive, men vi scorer to, sa Vålerenga-treneren Fagermo til Eurosport.

Strømsgodset slet med å bryte ned Vålerenga-forsvaret. Henrik Pedersen synes hjemmelaget var spesielt gode bakover.

– De er veldig dyktige defensivt. Vi fikk aldri en åpning, sa Godset-treneren.

Brennhet start

Matthías Vilhjálmsson kom til kampens så langt største sjanse med en heading fra 12 meter like over tverrliggeren tidlig i første omgang.

Hjemmelaget presset på i åpningsminuttene og var nær scoring igjen da Magnus Lekven skjøt til side for mål på halvvolley etter 13 minutter.

Minuttet etter klinket Fredrik Oldrup Jensen til fra 16 meter, men igjen snek ballen seg utenfor stengene til en utspilt Viljar Myhra.

Strømsgodset fikk sin første store sjanse etter halvtimen spilt. Moses Mawa ble spilt igjennom foran mål og smelte ballen i tverrliggeren.

Kjipt å være Viljar Myhra og være fra Strømsgodset under eliteseriekampen mot Vålerenga i dag.
Kjipt å være Viljar Myhra og være fra Strømsgodset under eliteseriekampen mot Vålerenga i dag.

Har det lille ekstra

Etter 36 minutter satt endelig målet for Vålerenga. Hjemmelaget vartet opp med et nydelig angrep med Christian Borchgrevink på høyrekanten, som slo hardt inn til Sahrauoi. 19-åringen plasserte ballen i mål fra kloss hold.

Fagermo var godt fornøyd med målscoreren, som han sier har det lille ekstra.

– Det er gøy med ham. Det er ikke mange norske fotballspillere som har et sånt repertoar, sier treneren.

Kunne godt vært flere mål

Et aggressivt hjemmelag gikk opp til tomålsledelse etter et uheldig selvmål av Gunnarson. Ballen traff midtstopperen etter en stuss fra Lars-Jørgen Salvesen på Aron Dønnums hjørnespark og snek seg over målstreken på overtid i første omgang.

Intensiteten vedvarte i 2. omgang, og det kunne stått både 3- og 4-0.

Vålerenga vant kontrollert og rykket opp til en tredjeplass i serien med 19 poeng. Strømsgodset er på nedre halvdel med 12 poeng.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS