Pasientene som nå sendes fra Oslo universitetssykehus til St. Olavs hospital er pasienter som skal skifte hjerteklaff eller operere hovedpulsåren.

Direktøren for St. Olavs hospital: – Hjerteavtalen med Oslo universitetssykehus er satt på vent

Direktør Grete Aasved ved St. Olavs hospital i Trondheim sier at sykehuset for tiden ikke tar imot noen hjertepasienter fra Oslo universitetssykehus.

Publisert

— St. Olavs hospital har siden tidlig vår 2021 hatt en avtale med OUS om å bidra med planlagte hjerteoperasjoner, sier administrerende direktør Grethe Aasved ved St. Olavs hospital i en pressemelding lørdag ettermiddag.

— Dette har bakgrunn i at OUS har utfordringer med kapasitet. Så langt i år har St. Olavs hospital operert én pasient fra OUS, sier Aasved.

— For lang ventetid for hjertepasienter

Avdelingsleder Arnt E. Fiane på Thoraxkirurgisk avdeling på Oslo universitetssykehus sier til VG at OUS har bedt om at kollegene ved St. Olavs hospital i Trondheim tar imot og opererer 20 hjertepasienter.

— Dette er en gruppe pasienter som kan vente på operasjon i flere måneder. Vi mener det nå er for lang ventetid for enkelte pasienter, derfor har vi inngått samarbeid med St. Olavs hospital, sier han til avisa.

I en tidligere versjon av VGs sak sa Fiane at de har sendt 20 pasienter til Trondheim de siste ukene. Dette er korrigert i en senere utgave av saken.

Sykehusdirektør ved St. Olavs hospital, Grete Aasved, sier at avtalen ble satt på vent da St. Olavs hospital gikk i gul beredskap 2. november på grunn av fullt sykehus.

— Det har hele tiden vært tett kontakt mellom sykehusene, og St. Olavs hospital er positive til å fortsette avtalen når situasjonen tillater det, sier Aasved.

* RETTELSE: Vi gjør oppmerksom på at opplysningene om at 20 pasienter er sendt fra OUS til Trondheim i forrige versjon av saken er feil.

Powered by Labrador CMS