Idrettsbyråd Rina Mariann hansen mener jente- og gutteidrett må likestilles. Her fra et besøk hos Grüner på Dælenenga i fjor høst. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Grüner-leder Torgny Hasås nominert som Årets ildsjel

� Jeg er stolt og rørt, sier Grüner-leder Torgny Hasås. Idrettslederen fra Oslos østkant er nominert til prestisjeprisen Årets ildsjel, som deles på Idrettsgallaen 4. januar.

Publisert

— Jeg ble med i Grüner i 1997, forteller Torgny Hasås til VårtOslo.

Den gang var han trener for sine to sønner, som siden er blitt voksne. Men engasjementet for klubben på Oslos indre østkant sluknet ikke for pappa Torgny da trenergjerningen var over.

Kjempet for flerbrukshall

Han fortsatte å stå på for Grüner. Og i vår opplevde han sitt største øyeblikk som idrettsleder da det ble klart at det gamle klubbhuset på Dælenenga rives og erstattes med en ny flerbrukshall.

— Jeg mangler ord. Det er helt fantastisk. Dette kommer til å bety mye for idrettsmiljøet i breddeidretten vår. Her vil det bli åpent døgnet rundt, sa Torgny Hasås da gratulasjonene strømmet inn etter at nyheten om flerbrukshallen ble kjent i vår.

Til daglig er Torgny Hasås journalist. I 2017 skrev han også boka "Det mørke arbeidslivet", som handler om arbeidslivskriminalitet, menneskehandel og sosial dumping. Foto: Tri N. Dinh

Grüner-lederen er Oslos kandidat til Årets ildsjel. Én kandidat fra hver idrettskrets er med i kampen om fem finaleplasser som offentliggjøres i løpet av desember.

Totalt kom det inn over 500 nominasjoner fra hele landet. Det er Oslo idrettskrets som har valgt ut Torgny Hasås fra Grüner Fotball.

— Jeg er stolt og rørt. Det er ekstremt hyggelig å bli nominert. Men det er mange andre som fortjener denne prisen mer enn meg, sier Hasås.

Æresmedlem med flere verv

Når VårtOslo får tak i ham lørdag formiddag er ildsjelen i sving på Dælenenga med å distribuere Grüner-kalenderen for 2020.

— Dette er noe av det viktigste vi gjør for å skaffe inntekter til breddeidretten i klubben. Kalenderen er utrolig fin. Den kan VårtOslos lesere kjøpe for bare 150 kroner, sier Hasås.

Daglig leder Kirsti Gundersen i Grüner fotball i sving med å distribuere klubbens kalender for 2020. Foto: Torgny Hasås

64-åringen er styremedlem Grüner, æresmedlem av klubben og leder for Grüner allianseidrettslag. Alliansen består av Grüner fotball, hockey og håndball. Hasås er også leder av idrettens samarbeidsutvalg i bydel Grünerløkka, sammenslutningen av alle idrettslagene i bydelen.

Til daglig er Torgny Hasås journalist i FriFagbevegelse. For to år siden ga han også ut boka "Det mørke arbeidslivet", en bok om menneskehandel, arbeidslivkriminalitet og sosial dumping. For tiden har han permisjon fra journalistjobben for å skrive en oppfølger til boka.

Powered by Labrador CMS